18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Okullara çevreci pano

Karşıyaka Belediyesi’nce hazırlanan ve atık maddelerin doğadaki yok oluş sürelerini gösteren panolar, bölgedeki ilköğretim okullarına törenle dağıtıldı.

Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan, bürokratlar ve okul müdürleri katıldı. Törende, belediye meclisine verdiği önergeyle panoları gündeme getiren Karşıyaka Belediyesi meclis üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Hüseyin Akbaş ve sponsor firmalardan Akarsu Ali Mefruşat’ın sahibi Ali Akarsu ile Euro-Chem’in temsilcisi Cüneyt Bomin’e teşekkür belgesi verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, modern ve doğaya saygılı kentsel yenileşim sürecinde çevreci temizlik bilincinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Doğayı korumada, yarının büyükleri çocukların doğru bilgilerle donatılması amacıyla en öncelikli hazırlanan bu proje çerçevesinde, Karşıyaka’daki 87 ilköğretim ve lise düzeyindeki okulun koridorlarına bu panolar konacak. Panolardaki bilgilerin çocuklara öğretilmesi ile çevremizi kirleten maddelerin daha az kullanımı sağlanacak ve rast gele atılması önlenecek. Belediyemizce başlatılan ayrıştırarak çöp toplama uygulaması da bu çevreci temizlik bilincinin ürünüdür" diye konuştu.
200 adet yaptırılan çevreci panolar, okulların dışında ayrıca belediye ve diğer kamu binalarına, parklara da konacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 16:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?