19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ölen hemşirenin eşine dava

İZMİR Karşıyaka'da, 112 Acil Ambulans Hizmetleri’nde görevli hemşire 24 yaşındaki Elif Çavuşoğlu’nun, tabancayla başına ateş ederek canına kıydığı öne sürüldüğü olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcı, eşi uzman çavuş E.Ç. ve olay anında evde bulunan kardeşi Ü.Ç. hakkında, ‘adam öldürmek’ suçundan dava açtı.

E.Ç.'nin göreve giderken beylik tabancasını yanında götürmediğini belirtmesi ve silahla iki el ateş edilmiş olması şüpheli bulundu.
Gümüşpala semtinde geçen ağustos ayında meydana gelen olayda, Karşıyaka 112 Acil Ambulans Hizmetleri’nde görevli hemşire Elif Çavuşoğlu, iddiaya göre evinde tabancayla başına ateş etti. Silah sesini duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler, eve girdiklerinde 5 aylık oğlu olan Elif hemşireyi, yerde kanlar içinde yatarken buldu. Çağırılan ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hemşire Çavuşoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Elif Çavuşoğlu’nun oğlunun, kendisi çalıştığı için kayınvalidesinin yanında kaldığı anlaşıldı. Ege Ordu Komutanlığı’nda görev yapan uzman çavuş E.Ç. ile evli olan Elif Çavuşoğlu'nun herhangi bir not bırakmadığı belirlendi.

Olaya el koyan savcı tarafıdan yürütülen soruşturma kapsamında, intihar olaylarında pek rastlanmayan bir şekilde tabancayla iki el ateş edildiği anlaşıldı. Uzman çavuş E.Ç. ifadesinde, eve geldiğinde kardeşi Ü.Ç.’nin içeride olduğunu, eşini sorduğunda yatak odasında uyuduğunu söylediğini belirtti. Olay sırasında kayınbirader Ü.Ç.’nin evde bulunması, eşi E.Ç.’nin de beylek tabancasını evde bırakması şüphe oluşmasına yol açtı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı E.Ç. ve kardeşi Ü.Ç. hakkında dava açtı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada E.Ç. ve Ü.Ç.'nin adam öldürmek suçundan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Tutuksuz yargılanacak olan iki kardeşin önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:37:46
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 10:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülgüzeli IP: 212.175.177.xxx Tarih : 21.11.2008 11:56:55

Daha mahkeme bile olmadan iki suçsuz insanı karalamak cinayetle suçlamak ne kadar kolay bi kere ağır cezaya gitmelerindeki sebap rahmetlinin ailesinin damatlarından şikayetçi olmalarından kaynaklanıyor. bir cinayet yok Zavallım güzeller güzeli elifim psikolojik tedavi görüyordu Ayrıca kendi el yazısıyla yazdığı notlarıda var Olay intahardan ibaret Allah yardımcısı olsun her iki tarafında