20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Rahibi bıçaklayan 4 yılla yargılanacak

İzmir’de geçen aralık ayında, Meryemana Evi Kilisesi rahibi Adriano Franchini’yi, Saint Antuan Kilisesi’nde pazar ayini sonrasında bıçakla karnından yaraladıktan sonra yakalanan R.B. (20), “Kasten yaralama ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna muhalefet” suçundan dört yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Saint Antuan Kilisesi’ndeki ayini yönetmek için gelen Franchini’ye “Hıristiyan” olmak istediğini söyleyen R.B., rahibin “Senin gözün kara. Hemen Hıristiyan olunmaz. Ayinlere gelip gitmen lazım” dediğini ve kendisinin de rahibi bıçakladığını söylemişti.
Kiliseden çıktıktan sonra bir camiye gidip imamla konuşan, tavsiyesi üzerine teslim olmak için karakola doğru yürürken polis tarafından yakalanan R.B. gözaltına alınmıştı.

‘Etkilendim’
İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, olayda siyasi bir yön bulunmadığına karar verdi. Dosyayı, suçun işlendiği yer olması nedeniyle Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Başsavcılık, R.B. hakkında dört yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. R.B.’nin Asliye Ceza Mahkemesi(nde görülecek davasına henüz başlanmadı. R.B. ifadesinde, “Kurtlar Vadisi” adlı televizyon dizisinden etkilendiğini, olayı “Polat Alemdar” karakteri gibi olmak için gerçekleştirdiğini, cezaevine girse bile kahraman gibi karşılanacağını düşündüğünü söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 10:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?