26
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Satrançın ustaları şampiyonluğa koşuyor

Karşıyaka Belediyespor Kulübü Satranç Takımı Türkiye Şampiyonluğuna koşuyor...

Antrenör-Kaptan Yakup Çeliker yönetiminde ligin ilk etabını lider Eczacıbaşı’ndan sadece 4 puan geride ve 7nci sırada tamamlayan yeşil kırmızılılar şampiyonluğa şartlanmış durumda.

7 yıl önce kurulan satranç takımı, 2 yıl içinde 3ncü ve 2nci ligde şampiyon olarak süper lige yükseldi. 5 yıldır Türkiye Satranç Süper Ligi’nde mücadele eden yeşil kırmızılılar ligin tek İzmir takımı olma özelliğini de koruyor.

Karşıyaka Belediyespor’un usta satranççıları 2005 sezonunun birinci etabını 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 8 puanla tamamladı. Antalya’daki birinci etabı 4ncü sırada bitiren ekip farklı yaş, meslek ve eğitim gruplarından oluşuyor.

Yedeklerle birlikte 13 kişi olan kadroda ilk 8’i şu isimler oluşturuyor:

Yakup Çeliker (Kaptan), Alper Günay, Fırat Salepçi, Hulki Nalbantoğlu, Işıl Goler, Atakan Şirin, Hande Oğuz, Melih Okuş. 18 takımın katıldığı Süper Ligin 2nci etabı Mayıs’ta, 3ncü ve son etabı da Haziran’da tamamlanacak. İzmir’de bir ilk öğretim okulunda öğretmenlik mesleğini sürdüren antrenör Yakup Çeliker, Haziran’da sona erecek süper ligde şampiyonluğu hedeflediklerini vurgulayarak, “Deneyimli ve başarılı bir takımız. Birbirimize kenetlendik. Şampiyon olursak, federasyonun imkanlarıyla gidebileceğimiz Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nı şimdiden hayal ediyoruz” dedi. Kulüp yöneticilerinden Hasan Işık da, satranç takımının örnek bir mücadele sergilediğini söyledi.

Sedat Sözer-Kenthaber/Karşıyaka
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 11:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?