18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tabelalar yenileniyor

Karşıyaka İlçesi’nde, 2 bin 700 sokağın numarası yenileniyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilk sokak levhasını Yeni Girne’de çaktı.

Karşıyaka Belediyesi, tamamen kendi imkanlarıyla üretmeye başladığı 10 bin adet sokak numaralarını belirten tabelayı Karşıyaka’daki 2 bin 700 sokağa asmaya başladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye atölyesinde üretilen sokak numaralarının yazılı olduğu demir tabelaların imalat aşamasını izledi.

Atölye yetkililerinden bilgi alan Başkan Durak, piyasada 300 milyara mal olacak tabelaları 25 milyara mal ettiklerini ifade ederek, "Karşıyakamız’a yakışan bir titizlikle ve büyük bir ekonomik avantajla bu levhaları hazırlıyoruz. Halkımızın parasını boşa harcamadan bu işi hallediyoruz. Daha önce numaralar sokaklarımıza sopa, fırça ve elle yazılıyordu. Bunlar duvarlara yazıldığı için zamanla aşınıyor ve yok oluyordu. Kişiler sokakları bulamıyordu ve vatandaşların evleri de kirleniyordu. Bu görüntü kirliliğini düzeltmek ve standart oluşturmak için kendi imkanlarımızla, atölyemizde kurduğumuz bir ekiple ve özel şablonlarla tamamen kendi alet ve malzememizle üretime başladık. Takma işlemlerini de başlattık" diye konuştu.

Cevat Durak daha sonra Yeni Girne’deki bir sokağa yeni sokak tabelasını taktı

İzmir
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 15:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?