18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Taksiciye bıçaklı gasp

Karşıyaka'da, taksiye müşteri olarak binen kimliği belirsiz bıçaklı iki kişi, taksicinin boğazına bıçak dayayarak parasını ve cep telefonunu gasp etti.

Edinilen bilgiye göre, olay gece saatlerinde Özkanlar Semti'nde meydana geldi. Alsancak Ege Sağlık Taksi Durağı'nda çalışan Hasan Mutluay (29) Mavişehir'e müşteri götürdükten sonra geri dönmek içi yola çıktı. 35 T 5608 plakalı taksi şoförü Hasan Mutluay, Karşıyaka Yalı Caddesi Nikah Dairesi'nin önünde müşteri olarak iki kişiyi aldı.

Otomobile binen şahıslar Bayraklı yönüne gitmek istediklerini söyledi. Özkanlar 510. Sokak'a geldiklerinde arkada oturan kişi, taksicinin boğazına bıçak dayayarak paraları istedi. Diğer şahıs ise şoförün cebindeki yaklaşık 100 YTL ile cep telefonunu gasp etti. Daha sonra kontak anahtarını alan gaspçılar, taksiciyi bagaja kapatmak istedi. Ancak bu sırada yoldan geçen vatandaşların görmemesi için bıçağı sakladıkları sırada taksici bu fırsattan yararlanarak kaçtı.

Osmangazi Taksi Durağı'na sığınan taksici Hasan Mutluay, durumu 155'e bildirdi. Daha önce taksiden acil sinyali alan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Haber Merkezi daha sonra araç telsizi kapalı olduğu için bağlantı kuramadı. Taksiyi devriye gezen polis ekipleri, Osmangazi 616/2 sokakta terkedilmiş olarak buldu.

Taksinin üzerinde parmak izi incelemesi yapılırken olay yerine gelen taksici başına gelen olayı polislere anlattı. Bunun üzerin alarma geçen polis ekipleri, biri esmer kilolu, diğeri ise sarışın beyaz tenli olan iki kişinin yakalanması için operasyon başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 11:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?