20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Temel 2005 yılında atılıyor

Ege-Koop Karşıyaka Körfez Evleri Projesi kapsamında, zemin etüdü çalışması başladı.
Proje kamuoyuna tanıtılmadan önce zemin sağlamlığına ilişkin ön araştırma yaptıran Ege-Koop’un, etüd çalışmasının ardından blokların temelini törenle atacağı bildirildi.


Ege-Koop’un çalışma mantığında "Her şeyden önce insan" felsefesinin yattığını vurgulayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir 1. derecede deprem kuşağında yer alıyor. Biz de daha proje arsasını almadan önce zemin sağlamlığına ilişkin bir ön araştırma yaptırırız. 20. yıl armağanımız Ege-Koop Karşıyaka Körfez Evleri Projemiz için de, alanda uzman bir şirkete zemin incelemesi yaptıracağız" dedi.


Proje kapsamındaki evlerin rekor denilebilecek bir zaman dilimi içinde tükendiğini belirten Aslan, "Alanın zemin sondaj çalışmaları, jeolojik, jeofizik (sismik) ve geoteknik araştırmalar gerçekleştirilecek. 5 adadaki 27 bloktan oluşan kentin her bloğu için en az 2 sondaj kuyusu açılmak suretiyle, blokların temel sisteminin seçimi bilimsel olarak belirlenecek. Tüm çalışmalar 30 gün içerisinde tamamlanarak altyapı çalışmalarına başlanacak. Bu çerçevede kotlar belirlenip, yollar da açılacak. Proje alanının jeomekanik özelliklerinin belirlenmesine ve zemin etüdüne uygun şekilde hazırlanan proje kapsamında, Nisan ya da en geç Mayıs 2005’te temel atma törenini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 14:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?