1
Haziran
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Temiz su için dağa çıkıyorlar

İzmir'deki şehir şebeke suyunun uzun bir süreden bu yana arsenikli olması ve içme suyu olarak kullanılamaması İzmirli vatandaşları temiz su arayışına yöneltti. Şebeke suyuna güvenemeyen ve sürekli hazır su alamayan dar gelirli vatandaşlar, Yamanlar Dağı'ndaki kaynak suyundan evlerine su taşıyor.

Özellikle Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde ikamet eden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kaynak suyunun boşa aktığından yakınan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgeye bir depo yaptırması gerektiğini belirterek; "Yazık değil mi bu akan suya? Temiz su için dağa tırmanıyoruz. Buraya bir depo yapılsa da ihtiyacı olan yine gelip alsa hiç olmazsa su boşa akmaz" diyerek tepki gösterdi

Suyun başında her gün uzun kuyrukların oluştuğunu belirten vatandaşlar, su sıkıntısı çektiklerini ifade ederek İzmir'in suyunda arsenik bulunduğu için üzüntü duyduklarını belirttiler. Daha çok su taşımak için kendilerince yöntemler geliştiren vatandaşlar; "Çeşme suyunu yemeklerde ve içme suyu olarak kullanamıyoruz. Su almak için buraya gelmeye mecburuz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 10:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?