22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Trafo sıcağa dayanamadı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kalabalık bir sokakta bulunan elektrik trafosu, sıcaklardan dolayı klimalara aşırı yüklenilmesi sonucu büyük bir gürültüyle patladı.


Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Çarşısı'nda bulanan 1710 numaralı sokakta bulunan TEDAŞ trafosu, aşırı sıcaklardan dolayı klimaların çok çalıştırılması sonucu büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonucu çıkan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Patlamanın çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, "Bu trafoda her yıl böyle bir patlama oluyor. Çok sıcaktan dolayı insanlar klimaları aşırı şekilde kullanıyor. Bu yüklenmenin sonucunda da trafo, sıcağın da etkisiyle böyle patlıyor" dediler.


İtfaiye Çavuşu Haluk Çetinkaya ise, konuyla ilgili, "Bu trafo 4 sokağı besliyor. İnsanlar aşırı sıcaklar sonucu klimalara yükleniyor. Dolayısıyla trafolar bu gücü karşılayamıyor ve bu şekilde patlamalar meydana geliyor. Çıkan yangını kısa sürede söndürdük" diye konuştu. Patlama sonrası terör saldırısı ihtimali üzerine olay yerine gelen terörle mücadele ekipleri, herhangi bir bomba izine rastlamayınca bölgeden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 23:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?