19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Türkan Saylan'a, İnsan Hakları Ödülü

Karşıyaka Belediyesi’nce 1992 yılından bu yana geleneksel olarak verilen İnsan Hakları Ödülü, 2004 yılı için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına Dernek Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’a verildi.

Dün akşam toplanan Karşıyaka Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti meclis üyelerinin oybirliğiyle geçen kararın öneminin büyük olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Ülkemizde İnsan Hakları Ödülü veren tek yerel yönetim biziz. Bu ödülün önemini iyi biliyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanları Prof. Dr. Türkan Saylan ile adete bir eğitim seferberliğini yıllardır uygulamakta, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşabilmesi için gönüllüler ordusu ile özverili çalışmalar sergilemektedir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi Kültür-Sanat-Turizm Komisyonu’ndan gelen öneride, "Karşıyaka Belediyesi 2004 yılı İnsan Hakları Ödülü’nün, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 26. maddesinde belirtilen "Eğitim Hakkı" ibaresinden yola çıkılarak, 1989 yılından bu yana eğitim olanağından yoksun kalan on binlerce öğrenciye sistemli bir şekilde burs, yurt, okul, kütüphane hizmeti götüren örnek bir çalışma sergileyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına Sayın Prof. Dr. Türkan Saylan’a verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Komisyon kararı, 37 meclis üyesinin oybirliğiyle aynen kabul edildi. Aralık ayında düzenlenecek bir törenle ödül plaketi verilecek ve Karşıyaka İnsan Hakları Anıtı’na derneğin adı yazılacak.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 15:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?