19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Türkiye'nin ilk yol altı otoparkı Karşıyaka'da

Türkiye'nin ilk yol altı otoparkı İzmir'de hizmete sokuldu.
Yol altı otoparkı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı Firket Ünlü, Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, Karşıkaya Spor Kulübü Başkanı Cenk Karace, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı'nda düzenlenen törenle açıldı.
Törende konuşan Başkan Piriştina, otopark yapımlarına önem verdiklerini kaydederek, "Göreve geldiğimizde kentte 13 bin araç kapasiteli otopark vardı. Biz 9 bin 40 araçlık otopark alanı daha kazandırdık. Kültürpark alanı içinde 1000, Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde 500 ve kentin farklı noktalarında toplam 2 bin 176 araçlık otopark kazandıracağız. Burada da Türkiye'de bir modeli başlattık ve ilk kez bir yol altı otoparkı çalışmalarını tamamladık. Trilyonlarca lira istimlak parası gerektiren bir yerde yer altı otoparkını çok uygun bir rakamla bitirdik" dedi.
Sel felaketlerinin yaşandığı İzmir'de yağmur suyuna, kirli suya çözüm bulduklarını içme suyu şebekelerini yenilediklerini ifade eden Piriştina, "Karşıyaka'nın mahallerinde altyapıyı yeniledik, parklar yaptık. Sahil bandını yenileyerek hobi, eğlence ve spor amaçlı düzenledik. Futboldaki hedefimiz ise takımın birinci lige çıkmasıdır. Ayrıca ulaşımda bir bütünlük içinde Aliağa-Menderes metro hattının yüzeysel metro standardına çıkarılması için önemli adımlar attık" diye konuştu.
Türkiye'nin ilk yol altı otoparkı olan Bahriye Üçok yol altı otoparkı 7 bin 95 metrekarelik alanda projelendirilen tek katlı olarak inşa edildi. 276 araç kapasitesine sahip otopark, 18 metre genişliğinde ve 364 metre uzunluğunda yapıldı.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 21:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?