19
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yamanlar'a modern pazaryeri

Yamanlar Pazaryeri yeni yüzü ile yakın bir zamanda hizmete girmeye hazırlanıyor. Daha önce sokak arasında Yamanlar halkına hizmet veren pazaryeri artık daha geniş bir alanda yeni haliyle kurulacak. 

Pazaryerlerinin yenilenmesi, kapasitelerinin arttırılması, standartlarının yükseltilmesi ayrıca sokak aralarına yayılımını önlemek amacıyla gerçekleştirilen pazaryerleri projesine Yamanlar Pazaryeri de eklendi. 2 bin 125 metrekarelik alana inşası başlayan tesis, modern teknik görüntüsü ile de dikkat çekiyor. Daha önce yapılan pazaryerlerinden biraz daha farklı bir görüntü çizen Yamanlar pazaryeri tüp şeklinde olmasından dolayı uzay teknolojisi görünümünde bir bina olarak hayata geçiyor. Temeli yeni atılan Yamanlar Pazaryerinin inşası başlarken pazaryeri ile birlikte pazaryerinin etrafındaki yollar da Karşıyaka Belediyesi'nce yapılıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak pazaryerleri ile ilgili hizmetlere değinerek, "Biz Karşıyaka'yı yeniden inşa ediyoruz. Dağınık, hijyen olmayan pazar görüntülerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle de modern, çağdaş, sağlıklı koşullarda hizmet sunacak pazaryerleri açıyoruz. Daha önce Yeni Girne ve Bayraktepe pazaryerlerini hizmete soktuk. Mevcut olan diğer bazı pazaryerlerinin ıslah çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu yeni açacağımız pazaryeri de Yeni Girne ve Bayraktepe pazaryerleri gibi her ne kadar son yasa ile Bayraklı sınırlarında kalsa da yatırımımızı geri çekmedik. Buradaki halkımıza söz verdik. Yerine getiriyoruz. Yamanlar Pazaryeri de artık son derece çağdaş koşullarda halkımıza hizmet verecek. Bunun devamı gelecek Cumhuriyet Mahallesi ile Şemikler Mahallesi pazaryerlerinin de projelerini hazırlıyoruz. Her şey Karşıyakalı için" dedi. 

Pazaryerinde, zabıta kontrol noktası, cafe, revir ve tuvaletler yeralırken, bina, betonarme temel, prefabrik kolon kiriş ile özel kesim alüminyum çatı örtüsünden yapılacak. İhale bedeli 500 bin YTL olan pazaryeri yılsonunda bitirilmiş olacak.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?