20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yat ve doğa turizmi için start verildi

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında yine tarihi kararlar alındı.

Mavişehir'e 300 yat kapasiteli yat limanı önergesi oybirliğiyle kabul edildi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün önüne kurulmak istenen 60 yat kapasiteli yat limanı ve Yamanlar Orman Dinlenme Yeri önergeleri de görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.

Karşıyaka'nın sahilleri ve denizini çok daha etkin hale getirmek ve Karşıyaka'nın turistik cazibe merkezi olmasında büyük bir katkı sağlamak için hazırlanan bu önergeyle Karşıyaka çok önemli bir turizm hamlesi başlattı. Karşıyaka önergede belirtilen 300 yat kapasiteli bu yat limanıyla artık denizinden ve sahilinden hem ulaşımda hem de turizmde faydalanacak. İmar Komisyonu'nca hazırlanan ve önce bu komisyonda oy birliğiyle kabul edilen Yat Limanı ve Rekreasyon alanına ait 1/1000 ölçekli Dolgu İmar Planı önergesi Karşıyaka Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Plan onaylanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilecek. Yat turizmini geliştirmek amacıyla Karşıyaka Spor Kulübü'nün önünde 60 yat kapasiteli yat yanaşma yeri ayrılmasına ilişkin plan değişikliği hakkında önerge Türkiye'deki ilgili resmi prosedürlere göre hazırlandı. Bu prosedüre göre Danıştay kararları doğrultusunda öncelikle ilçe belediyesinin görüşünün oluşması gerekiyor. Önerge Karşıyaka Spor Kulübü'nün önüne 60 yat kapasiteli bir yat limanı ve dolgu planlarının yapılmasını içeriyor. Önergede kıyı planı ve yat limanı evrakları yer alıyor.

Karşıyaka'nın hem karasal çevresi dolu olduğu için hem de Karşıyaka'nın sahili ve denizinden faydalanmak amacıyla; Karşıyaka'yı sürdürülebilir turizm kapsamında bir Yat Turizmi merkezine dönüştürmeyi hedefleyen önerge imar komisyonuna havale edildi. Karşıyaka'ya yeni bir turizm merkezi daha kuruluyor. Yamanlar dağındaki eski Nato tesislerini de içeren Orman içi dinlenme yeri toplam 42 bin metrekare bir alana sahip. 1000 metre rakımdaki bu yerde kır gazinosu, büfe, çay ocağı, tuvalet gibi müştemilatların olması tasarlanıyor. Bu alanda Nato'dan kalan birkaç bina da müştemilat içerisinde orman yerinin özelliğine uygun olarak değerlendirilecek. Seyir teraslarının bulunacağı bu tesisten İzmir kuş bakışı izlenebilecek. Seyir terasları, Manisa ve Menemen'i birlikte görebilecek hakim bir yükseklik noktasında olacak. Orman Dinlenme Yeri'nin yıllığı 5 bin YTL bedelle ve 9 yıl 11 ay 29 gün süreyle İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nden Karşıyaka Belediyesi'nce kiralanması için Karşıyaka Belediye Meclisi'ne önerge verildi. Önerge hukuk komisyonuna havale edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak kabul edilen yat limanı önergesi için meclis üyelerine teşekkür ederek bu önerge ile orman dinlenme yeri ve 2nci yat limanı önergelerinin zenginleşen ve kalkınan Karşıyaka'ya yepyeni bir çehre kazandıracağını ve çok büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?