18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yeni yıla yenilenerek girdi

TARİHİ LATİFE HANIM KÖŞKÜ YENİ YILA YENİLENEREK GİRDİ

Karşıyaka Belediyesi’nin kamulaştırarak 2008 yılında ilçeye kazandırdığı tarihi Latife Hanım Köşkü 1,5 aylık kısa bir ayrılıktan sonra yenilenen çehresiyle 2010 yılında kapılarını ziyaretçilere bir kez daha açtı.

Son zamanlarda İzmir’in en çok ziyaret edilen tarihi, kültürel mekanlarının başında gelen Latife Hanım Köşkü, günde ortalama bin kişiye çıkan ziyaretçi sayısı ile de bir rekora imza atmıştı.

Yoğun bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığı köşk, bu nedenle belediye tarafından elden geçirilerek yenilendi. Yer döşemeleri başta olmak üzere merdivenler, trabzanlar, ahşap tavanlar onarılırken, kapılar, pencereler, dış kapılar aslına uygun olarak boyandı, akmalar önlenerek eksikler giderildi. Başkan Cevat Durak; “Köşkümüzü 2008 yılında halkımızın hizmetine açtık. Köşkümüz açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Tarihi bir misyona sahip olan köşkümüzü halkımız çok güzel sahiplendi. O kadar ki günde bine yakın ziyaretçi köşkü geziyor. Bunu genele vurduğumuzda bu çok yüksek bir rakam. Ülkenin her yerinden hatta yurtdışından dahi insanlar gelip köşkü geziyor. Bu yoğunluk oldukça gurur verici. Tabi bu ziyaretçi akınından dolayı köşkümüzü elden geçirmek, onarmak gerekiyordu. Aslına uygun olarak yapılması gerekenleri 1 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bir de Zülfü Livaneli’nin dönem filmi olarak köşkte çektiği Veda isimli film var. Filmin de bazı sahnelerinin burada çekilmesi ile köşkümüz 15 gün kadar daha kapalı kaldı. 1,5 aylık kısa bir ayrılıktan sonra ise köşk yeniden halkımızla buluşuyor. Kapılarını ziyaretçilerine yeniden açtı” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarihi Latife Hanım Köşkü Anıevi’nde döneme ait çeşitli eşyalar yer alırken ayrıca Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Zübeyde Hanım ve Latife Hanım’ın balmumu heykelleri bulunuyor. Köşk Zübeyde Hanım’ın vefat ettiği mekan olma açısından da manevi önem taşıyor. Köşkün bahçesinde ziyaretçilerin dinlenebileceği ve vatandaşların köşkün bütünlüğünü daha yakından hissedebilecekleri güzel bir kafeterya da bulunuyor.

TARİHİ LATİFE HANIM KÖŞKÜ YENİ YILA YENİLENEREK GİRDİ
TARİHİ LATİFE HANIM KÖŞKÜ YENİ YILA YENİLENEREK GİRDİ
TARİHİ LATİFE HANIM KÖŞKÜ YENİ YILA YENİLENEREK GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 10:53:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?