29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yoksul evinde iftar

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, iftar yemeğinde gecekonduda oturanların konuğu oldu. Eşi Birsen Durak ile birlikte Karşıyaka'nın değişik semtlerinde oturup zor şartlarda yaşamlarını sürdüren aileleri ziyaret ederek sofralarına oturan Başkan Cevat Durak, onlarla sohbet etti, yemek yedi, çay içti.


Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Başkan Durak “ Kentin her köşesini her zaman geziyorum. Hemşerilerimle her ortamda yan yana gelerek kentimizin sorunları ile görüşmeler yapıyoruz. Ancak Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşma ön plana çıkmakta, karşılıklı sevgi, anlayış, hoşgörü ortamı oluşmaktadır. Zor şartlarda yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın evlerine zaman zaman ziyaretler yapıyorduk. Ramazan ayında bu ziyaretlerimi arttırdım. “ dedi. Yamanlar, Onur, Bayraklı Alpaslan, Cengizhan mahallelerini gezen Birsen-Cevat Durak çifti, son olarak Şemikler Mahallesi'nde Türker ailesini ziyaret etti. İki odalı gecekondu evde beş kişi yaşayan Mustafa Türker eşi Rukiye Türker “ Bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bu günü asla unutmayacağız. “ dedi. Emekli olmak için uğraştığını belirten Mustafa Türker, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü katkıları ile göz ameliyatı olduğunu da belirterek “ Babam-annem , eşim ve ben evimizin tek geliri 19 yaşındaki oğlumun maaşı ile geçiniyoruz. Gözlerimdeki rahatsızlık nedeniyle çalışamıyorum. Emekli olursam sorunlarımı biraz daha azaltabilirim.” dedi.


Karşıyaka Belediyesi olarak sosyal amaçlı yardımları aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Durak “ Yardımlarımız sadece Ramazan ayıyla sınırlı kalmayıp, 12 ay aralıksız sürmektedir. Ancak ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar halkımıza fazlasıyla yansımakta, artan işsizlik oranı beraberinde birçok sıkıntılar getirmektedir. Yoksulluğuz azaltılması için hükümetin yeni iş sahaları açılmasına katkı koyması gerekir. “ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?