17
Mayıs
2024
Cuma
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yurdum insanını 200 milyon için podyumlarda güreştirdiler

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde bir firma tarafından düzenlenen halk şenliklerinde, emekliler podyuma çıkarak güreşti. Vatandaşlar güreşleri ilgiyle izlerken, birinci olan emekli firmadan 200 milyon liralık hediye çeki kazandı.
Bayraklı Semti Sevgi Yolu'nda bir mobilya firması tarafından düzenlenen halk şenliklerinde, Emekliler Değneği üyesi eski güreşçi ve antrenörlerden Sabri Özence (60), Selahattin Öztürk (55), Abdullah İşbilen (60) ve Süleyman Bulut (55) podyumda güreşti. Vatandaşlar güreşe yoğun ilgi gösterirken, final müsabakasının hakemliğini eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Esat Akın yaptı. Finale kalan Sabri Özence ve Selahattin Öztürk arasında büyük çekişme yaşanırken, yarışmayı 1 puan farkla eski güreş antrenörü Selahattin Öztürk kazandı. Öztürk, birincilik ödülü olan 200 milyon liralık hediye çekini Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan aldı.
İzmir Emekliler Derneği üyesi olan ve birçok güreşçi yetiştiren Selahattin Öztürk, "Türkiye'de ilk defa 'Emekliler yarışıyor' programına eski güreşçi ve hakem arkadaşlarla katıldık. Ata sporumuz olan güreşe vatandaşlarımızın ilgisini herkes gördü. Hem yaşımızdan, hem de güreştiğimiz arkadaşların Türkiye'nin sayılı güreşçilerinden olması dolayı haliyle zorlandık"dedi. Öztürk, bundan sonra değişik aktivitelerle İzmirlilerin karşısına çıkacaklarını belirttiler
iha-izmir
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 10:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?