26
Mayıs
2024
Pazar
KARŞIYAKA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Zihinsel engelliler için bilgilendirme

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki Karşıyaka Kent Konseyi'ne bağlı Engelliler Meclisi ve Karşıyaka Toplum Destekli Polis Merkezi'nin işbirliğiyle Zübeyde Hanım mahallesindeki Zihinsel Engelliler İzmir İş Merkezi ve Karşıyaka İş Okulu'nda öğrenciler ve velileri için bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantıya konuşmacı konuk olarak katılan Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği memurları İbrahim Çivi ve Selver Deniz, zihinsel engelli öğrencilere ve ailelerine, güvenlik konuları, dışarıdaki tehlikelere karşı korunma, alınacak önlemler ve yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.


Polis temsilcileri, çocuk-aile-polis bağının güçlendirilmesi ve çocukların tehlike durumunda polise ulaşabilmesi için sadece okul eğitiminin yeterli olmadığını vurgulayarak, “Annelerin ve tüm ailelerin de çocuklara eğitim desteği vererek güvenli olanla tehlikeli olanın arasındaki farkı aile içi eğitimle çocuklara anlatması ve böylelikle okulda öğretilenin evde de pekiştirilmesi gerekir” dedi. Ailelerle samimi bir ortamda bir araya gelmek için bu toplantının içten bir dialog olanağı sağladığını ifade eden konuşmacılar, şunları dile getirdi: "Çünkü ailenin eğitimi çok önemli. Bizim amacımız hem çocuklarımızı ailelerini ve vatandaşımızı korumak hem de vatandaşın desteğini alarak suç işlenmesini önlemektir. Zihinsel engelli çocuklarımızın temel eğitimi okuldadır.

Ama her şeyi okuldan beklememek gerekir. Zira annenin verdiği eğitim de çok önemli ve etkili olmaktadır. Zihinsel engelli çocuklarımız tehlike durumunda kendilerini ifade edebiliyor mu, kendi kimlik bilgilerini biliyorlar mı, 155'i arama gibi bazı bilgilere sahip mi, işte ailelerin de bu konularda hep hatırlatıcı, uyarıcı, bilgilendirici olması gerekir. Toplumda bu çocuklarımıza sevgiyle iyi niyetle yaklaşanlar da var, art niyetli kişiler de var. Zihinsel engelli çocuklarımızın özel durumlarından faydalanarak onları taciz edenler, onlara hırsızlık ve dilencilik yaptırmak isteyenler var. O nedenle çocuklarımız böyle durumların tehlikeli olduğunu bilebilmeli, bu kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiğini bilebilmeli ve doğrudan polise gidebilmeli, çocuklarımız başı sıkıştığında polise gitmeyi öğrenmeli.”


Polis temsilcileri konuşmaların ardından çocuklara kötü niyetli kişilere karşı nasıl davranmaları ve ne yapmaları gerektiği konusunda da bilgi verdi. Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Polat benzer eğitim programlarının devam edeceğini belirterek, “Bu çalışmaları toplum destekli polis büro amirliğiyle birlikte sürdüreceğiz. Polisimize bu katkısından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Çocuk, genç, yetişkin her yaştan engelli vatandaşımıza her zaman ulaşacağız. Amacımız engelli vatandaşlarımızın toplum içinde rahat yaşamalarını sağlamak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek, engellilerin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu bilincini yerleştirmektir. Bu çalışmalarımızda bizi hep destekleyen Karşıyaka Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?