18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Karşıyaka'da silahlı kovalamaca

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde Yunus ekibinin durumlarından şüphelenerek kimlik sormak istediği 2 kişiden biri polise silahla karşılık verdi.

Sokakların savaş alanına döndüğü olayda, şüphelilerden biri vurularak etkisiz hale getirilirken, diğer şüphelinin sağ olarak yakalandığı olayda sokaktaki birçok araca da kurşun isabet etti.

Olay, öğle saatlerinde ilçenin Girne Cadesi Lunapark civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, devriye gezen Yunus polis ekipleri, B.G. (Barış Güneşsoy) ve C.K. (Can Kayı) adlı şahısların durumlarından şüphelenerek kimlik sormak istedi.

Ancak şüpheli şahıslar, polise mukavemet ederek kaçmaya başladı. Ekipler C.K'yı yakalarken, B.G. yanında bulundurduğu silahla kendisini takip eden Yunus ekiplerine rasgele ateş açtı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Lunaparkın arka sokaklarında devam eden kovalamaca sırasında polisler de silahla karşılık verdi. Bir apartmanın aralığından karşı sokağa geçmek isteyen B.G, polislerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yaralı yakalanan şüpheli, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Yakalanan diğer şüpheli C.K. ise sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Olayın ardından silahlı kovalamaca yaşandığı sokaklarda inceleme yapan Olay Yeri İnceleme Ekipleri çok sayıda boş kovana rastladı. Olay sırasında isabet alan araçlar da çekildi. B.G. ve C.K'nın birçok suçtan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 17:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?