23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Kaza yapan araç kül oldu

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtinde bir otomobile arkadan çarptıktan sonra ağaca çarpan araç yanarak kül olurken, ağır yaralanan araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Bostanlı Hasan Ali Yücel Bulvarı Vapur İskelesi önünde gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bostanlı'dan Karşıyaka yönüne gitmekte olan Cem Uyan yönetimindeki 06 RVB 27 plakalı Renault Brodway marka otomobil, önünde seyreden Necdet Baycan'ın kullandığı MR CJ 986 Almanya plakalı Mıtsubıshı marka otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrularak orta refüjdeki ağaca çarpan araç yanmaya başlarken, otomobilin sürücüsü Cem Uyan çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını çevreye sıçramadan söndürürken, otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

İncelemelerde, çarpma sonucunda oluşan kıvılcımların yangına neden olduğu belirlendi. Kazada ağır yaralanan Cem Uyan, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Uyan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Otomobilinin sol arka kısmı hasar gören Necdet Baycan, Almanya'da işçi olarak çalıştığını ve İzmir'e tatile geldiğini belirterek, "Kaza sırasında yanımda bulunan eniştem Mehmet Yolcu ile birlikte giderken bir anda arkadan bir otomobil çarptı. Daha ne olduğunu anlamadan otomobil, ağaca çarpıp yanmaya başladı. Ben de otomobilimdeki yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etmeye çalıştım. Hala şoktayım. Çok üzücü bir olay" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 10:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?