22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR
Belediye Sayfaları

Olaylı maç Kaf Kaf'ın

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde Uşakspor ile Karşıyaka arasındaki olaylı maç sonrası 2 taraf da, olaylar nedeniyle birbirini suçladı. Karşıyaka Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise maçın hakemini kınadığını açıkladı.

1 Eylül Stadı'nda oynanan maçta 2 takım taraftarları arasında istenmeyen görüntüler yaşanırken, 1 polis memuru ve 15 taraftar çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Karşılaşmanın 38. dakikasındaki olaylar sonucu saha karışmış ve hakem maça 30 dakika ara vermişti. Olayların yatışmasıyla birlikte maç tekrar başladı ve Karşıyaka sahadan 3-2 galip ayrıldı. Maç sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Karşıyakalı taraftarlar jandarma gözetiminde sahanın ortasında yaklaşık 1 saat bekletildi. Uşak İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan, olayların önlenememesini personel eksikliğine bağlayarak, "Bugün 150 personelimiz sınav nedeniyle diğer illere gitti. Maçta toplam 80 personelimiz görev yaptı. Çıkan olayları 80 kişilik bir güçle önlememiz imkansızdı. Bu nedenle olaylar arttı ve yaralanan taraftarlar oldu. Şu anda olaylara neden olan 4 kişiyi gözaltına aldık" dedi.

Uşakspor Teknik Direktörü Hayri Obüs ise, "Uşakspor taraftarları ile Karşıyaka'yı bir tutmamak ve aynı teraziye koymamak lazım. Olayların nereden çıktığını arayalım. Karşıyaka'nın olay çıkarmadığı bir maç varsa ben Uşakspor'u suçluyorum. Herkesin bildiği gibi Karşıyaka takımı her yerde yaptığını burada da yaptı" şeklinde konuştu.

Karşıyaka Kulübü Başkanı Levent Aziz Güngil ise, "İstenmeyen olaylar gelişti. Uşakspor bu ligde yeni olduğu için bazı şeylere hazır değil. Olayları büyütmemek lazım. Bu olaylar Uşakspor'a fazla zarar vermez. Bizi de yaralamaması lazım. Çünkü kime taş gelirse, o taşı geri atar. Bende kafamdan yaralansam, o taşı geri atarım. Kendi taraftarlarımızda hiçbir suç bulamıyorum" dedi.

Karşıyaka Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, maçı çok daha farklı kazanmaları gerektiğini ileri sürerek, "Çıkan olaylar bizim aleyhimize oldu. Oyun 2-0 devam ederken çıkan olaylar iyi giden maçı sekteye uğrattı. Biz, şampiyonluğa aday bir takım isek taraftarlarımızın da buna yakışır hareket etmesini bekliyoruz. Olayları kimin başlattığını bilmiyorum ancak bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Hakem konusunda çok fazla konuşmayan biri olmama rağmen birkaç söz söylemek istiyorum. Hakem facia denecek kadar kötü bir maç yönetti. Bu kadar kolay kart çıkartan, takdir haklarını rakibe veren bir hakemi Süper Lig dahil hiçbir yerde görmedim. Kendisini kınıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 11:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?