23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMALPAŞA - İZMİR

Canlı yayın cinayeti zanlısı tutuklandı

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde 5 gün önce oğlu Kenan Alp’in kendisini aldattığı iddiası ile eşi Tijen Alp’i öldürmesi ve tutuklanmasının ardından, bir televizyonda kadın programına çıkarak kendisi hakkında sarf ettikleri "şerefsiz" ve "mafya" suçlamaları nedeniyle dünürlerine dün karakol çıkışında kurşun yağdıran baba Kemal Alp’in silahından çıkan kurşunlarla şehit olan polis memuru Mustafa Yavuz’un naaşı, Kemalpaşa’da kılınan cenaze namazı ve düzenlenen resmi törenden sonra memleketi Kütahya’ya gönderildi.

12 yıllık polis memuru Mustafa Yavuz’un (35) bayrağa sarılı cenazesi bugün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’ndan alınarak önce Kemalpaşa İlçesi’ndeki Halil Efendi Camii’ne getirildi. Buradaki cenaze törenine İzmir Vali Yardımcısı Fahri Ayküre, Emniyet Müdürü Halil Tataş, Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Erkutlu, şehit polis memurunun hemşire eşi Günay Yavuz, oğulları Metecan (3) ve Burakcan (11), askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cenaze töreni sırasında şehidin iki oğlu ve eşi tabutun üzerine karanfiller koyup gözyaşı dökerken, naaş, öğleye müteakip kılınan cenaze namazının ardından resmi tören için Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu sırada törene katılan bin kadar vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarken, polis şeflerinin müdahalesi ile susmaları sağlandı. Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki tören sırasında da şehidin yakınları ile meslektaşları gözyaşlarını tutamadı.

Törende bir konuşma yapan İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, "Polisimiz, görevi bitmiş evine gitmek üzereyken, 3 yaşındaki oğlunu bırakıp gözünün önünde meydana gelen çatışmaya müdahale etmiş ve şehit olmuştur. Emniyet Teşkilatı’nda göreve başlarken, bizler ve Mustafamız, şehit olacağımızı biliyorduk. Buna her zaman hazırdık. Teşkilatımız, bayrağımızın dalgalanması, vatandaşın huzur ve güveninin sağlanması için yine bir şehit vermiştir ve her zamanda vermeye hazırdır" dedi.

Şehidin eşi Günay Yavuz ise tören sırasında, "İnsanlar ölmesin, kan dökülmesin" şeklinde mırıldanarak ağladı.

Yavuz’un naaşı, törenin ardından memleketi Kütahya’ya gönderilmek üzere araca taşınırken, eşi ve iki oğlu naşın üzerine bir yandan karanfiller bırakırken bir yandan da ellerini dokundurarak bırakmak istemediler. Naaş, daha sonra toprağa verilmek üzere Kütahya’ya götürüldü.

Bu arada, birisi polis memuru 2 kişinin hayatını kaybetmesine, yine biri polis memuru 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen katil zanlısı Kemal Alp, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 22:24:54
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?