27
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMALPAŞA - İZMİR

Eski başkan şimdi müdür yardımcısı

Son seçimlerde kazanamayan AKP’li Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Karaca, önce Vecdi Gönül Lisesi’ne açıktan atandı, sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapıldı

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’in, geçen 4 Mayıs’ta görevinden ayrılmadan önce, “bakan yetkisi”ni kullanarak yaptığı müdür atamalarına eğitimcilerin tepkileri sürerken, bakan değişiminin tayin kriterlerini değiştirmediği ortaya çıktı. Nimet Çubukçu’nun bakanlığında da benzer atamalar gündeme geldi.

2001’de atandığı Kütahya Simav Anadolu Öğretmen Lisesi’nde kimya öğretmeniyken 2004 yerel seçimlerinde İzmir Kemalpaşa’da AKP’den belediye başkanı adayı olup seçilen Yakup Karaca, 29 Mart seçimlerinde partisinden yeniden aday oldu. 46 yaşındaki Karaca, AKP’nin kalesi gösterilen Kemalpaşa’da bu kez kaybetti, ikinci kez seçilemedi.

Hiç yöneticiliği yok
Seçimin ardından gazetecilere verdiği demeçlerinde iş aradığını belirten Yakup Karaca’nın imdadına AKP yetişti. 1992’de kimya öğretmeni olarak atanan, 2003’e kadar çeşitli okullarda ve kısa bir süre Dumlupınar Üniversitesi’nde çalışan, 2003’te TBMM’de danışmanlık yaptığını belirten Karaca’ya partisi tarafından “teselli makamı” sunuldu.

Yakup Karaca, 23 Temmuz’da açıktan atamayla Konak Vecdi Gönül Lisesi’nde görevlendirildi. Yaz tatilinde gerçekleşen atamanın üzerinden çok geçmeden Karaca, 10 Ağustos’ta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na getirildi. 11 yılık öğretmeni olan ancak bugüne kadar tek gün bile yöneticiliği bulunmayan Yakup Karaca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “tepeden inme” yöneticileri arasında yerini alırken, bu görevlendirmeye de tepkiler gecikmedi.

Eğitimciler isyan etti
Eğitimciler, politik ve kadrolaşma amaçlı atamaların bitmek bilmediğini öne sürdü, şöyle dedi: “Üstelik bu atamaların tamamına yakınını bu örnekte olduğu gibi atanma kriterlerine sahip olmayanlar oluşturuyor. Eğitim hayatında hiç yöneticilik yapmamış kişi en tepeye getirildi. Atamalar, ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla sürüp gidiyor.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 09:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?