25
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMALPAŞA - İZMİR

Hasgür değişiklik paketini anlattı

İBRAHİM HASGÜR KEMALPAŞA’YA  ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİNİ ANLATTI

Anayasa Değişiklik Paketi’nin önemini ve ‘Evet’ oyu verilmesinin Türkiye’ye getireceği yararları anlatmak üzere ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Kemalpaşa İlçesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Kemalpaşa İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ve 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine de konuk olan İzmir Milletvekili Hasgür, 12 Eylül’de Türk halkının tercihini ‘Evet’ oyundan yana kullanacağını belirtti.

Türkiye’nin demokratik sürecinin önünü tıkamak isteyenlerin ‘hayır’ oyu kullanılması yönünde halkı yanlış yönlendirdiğini de savunan İbrahim Hasgür, muhalefetin, ‘Bu AK Parti’nin anayasasıdır’ söylemini eleştirdi. İzmir Milletvekili Hasgür, “Biz bu anayasayı tek başımıza hazırlamadık. Uzlaşma yolu aramamıza rağmen, muhalefet liderleri görüşmeye yanaşmadı. Görüşlerini istedik, görüş bildirmediler. Bu anayasa sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, sendikaların görüşleri alınarak hazırlandı” dedi.

Anayasa Değişiklik Paketi ile çalışanların birden fazla sendikaya üye olma imkânına kavuşacağının altını çizen İzmir Milletvekili Hasgür, memurların toplu görüşme hakkının yanında toplu sözleşme hakkına da kavuşacağını belirtti. Ayrıca getirilen toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere de yansıyacağını kaydeden İbrahim Hasgür, grev hakkına getirilen anayasal sınırlamalarında ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Yüksek askeri şura kararlarıyla bugüne kadar 3000 civarında subay ve astsubayın sudan sebeplerle ve irtica bahanesiyle ihraç edildiğini, özellikle 28 Şubat post-modern darbesinden sonra bir anda 160-170 kişilik gruplar halinde kitlesel ihraçların yaşandığını ifade etti. İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür; bu yapılan anayasa değişikliğinden sonra ordudan yapılan her türlü ihraç için yargı yolunun açılacağını, bundan böyle keyfi ihraçların yaşanmayacağını dile getirdi.

Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir mesele olduğunun altını çizen İbrahim Hasgür, AK Parti’nin önümüzdeki genel seçimler sonrasında tek başına anayasa hazırlayabilecek güce sahip olursa, sıfır bir anayasa hazırlanacağını belirtti. Darbeci zihniyetin yaşamaya devam ettiğini kaydeden İbrahim Hasgür, “Bu darbe anayasası, bizler ise siviliz. Biz vatandaşa söz verdik, anayasayı değiştireceğiz dedik. Hazırladığımız anayasa paketi ile milletimizin önü açılacak. Kimse unutmasın bu milletin anayasası” diye konuştu.

İBRAHİM HASGÜR KEMALPAŞA’YA  ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİNİ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 11:10:04
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 12:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?