29
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMALPAŞA - İZMİR

İzmir OSB'lerle kalkınacak

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sorunların çözümünden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "OSB'lere tarımda da büyük ihtiyaç var. Bu amaçla Bayındır'da çiçekçilik, Bağyurdu'nda hayvancılıkla ilgili bir OSB yeri ayırdık. Otomotiv yan sanayinin kurulması için de destek veriyoruz. 2010 yılında ektiğimiz tohumların meyvesini alacağız" dedi.


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pınar Yurdun ile yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. KOSB'nin kaybettiği tüzel kişiliğini tekrar kazanmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na yaptıkları müracaatlarının kabul edilerek bölgenin yeniden tescil edilmesi üzerine rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Yurdun, "Yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi de müteşebbüs heyetine dahil olabilir. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na, Büyükşehir Belediyesi'nin katılımından büyük mutluluk duyacağımızı bildirmek için geldik" dedi.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde hukuk boşluğundan meydana gelen sorunun çözülmesinin ve bölgenin yeniden tüzel kişilik kazanmasının kendilerini de çok memnun ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa ve İzmirli sanayiciler için uzun süredir "kanayan bir yara" durumunda olan sorunun çözümünden herkesin kazançlı çıkacağını belirterek, "Yeni düzenlemenin sanayici, maliyetler, teşvik ve mevzuatlar açısından büyük yararları var. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin önündeki sorunları da bir bir aşarak, bu kentin kalkınmasına ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Sanayi sektöründe olduğu gibi tarım sektöründe de organize sanayi bölgelerine ciddi ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz metropol alan sınırlarımız içinde 1/25.000'lik planlarımızda, Bayındır ilçesinde çiçekçilikle bilgili bir OSB, Kemalpaşa Bağyurdu beldesi Halilbeyli Köyü'nde de hayvancılıkla ilgili bir OSB yeri ayırdık. Ayrıca, Bağyurdu'nda otomotiv yan sanayinin kurulması için destek verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığı desteklemek anlamında önemli bir görev üstleneceğimizin bilincindeyiz. Üreticimizin önünü açmak için biz de hukuk çerçevesinde, kentin gelişimine uygun, çevreye duyarlı olarak her türlü desteği vereceğiz. Önümüzdeki dönemde büyük ulaşım projelerinin de sonuçlanmasıyla, 2010 yılında İzmirliler olarak ektiğimiz tohumların meyvesini toplamaya başlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?