20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMALPAŞA - İZMİR

Kızılca'ya çok amaçlı salon

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçe ve beldelerde yaptığı “çok amaçlı salon” açılışlar serisini, Kemalpaşa'nın Yukarı Kızılca beldesi ile sürdürdü. Gümüldür ve Armutlu çok amaçlı salonlarının ardından, Yukarı Kızılca çok amaçlı salonu da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımı ile düzenlenen şölen gibi bir tören ile hizmet vermeye başladı.


Tam 40 yıldır beklenen salonuna kavuşan Yukarı Kızılca'da, adeta bayram havası yaşandı. Yıllardır özlemle bekledikleri salonlarına kavuşan Yukarı Kızılcalılar; kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden, törenin yapıldığı salonun bahçesini doldururken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da karanfiller ve tezahüratlarla karşıladı.


Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Yukarı Kızılca Belediye Başkanı Vahap Poyraz, diğer belde belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye İş ve Genel İş Sendikası yöneticileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bağlanan ilçe ve beldelerin suyunu, arıtmasını, kanalizasyonunu, ulaşımını, otobüsünü, imarını, yolunu, kaldırımını en iyi şekilde yapmak için 57 belediye başkanı ile birlikte çaba harcadıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu eşit hizmet ilkesiyle çalıştıklarını belirterek “Uyum içinde çalışıyoruz. Ayrım yapmıyoruz. Kentte yaşayan bütün vatandaşlarımız bizim hemşehrilerimiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun adil davranarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.


SIRA BAĞYURDUN DA
Göreve geldikten sonra beldelerde yaşayan vatandaşların spor, düğün, nişan, sünnet, müsamere, konser, tiyatro gibi etkinlerini yapacakları mekanlara ihtiyaçları olduğunu tesbit ettiklerini belirten Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Öyle bir salon yapalım istedik ki, tüm bu ihtiyaçlara cevap versin. Bunun üzerine tip proje hazırladık. 2 bin kişiden başlayarak ortalama 5 bin kişinin yaşadığı beldelerimizde bu etkinliklerin yapılabileceği, bu ihtiyaçlara hitap eden çok amaçlı ve sürekli kullanılabilecek salonlarımızı yapmaya başladık. Birincisini Gümüldür'de açtık. İkincisini önceki gün Armutlu'da açtık. Üçüncüsünü Yukarı Kızılca'da açıyoruz. Bağyurdu bitti, önümüzdeki hafta da onu açacağız. 8-10 tanesinin inşaatı sürüyor. Diğerlerini de eksikleri tamamlanıyor.”


İmarında pek çok problemi olan Asarlık piknik alanı için protokol imzalandığını da belirten Başkan Kocaoğlu, “Piknik alanının sorunlarını çözdük. Bu alanımızdan en çok Yukarı Kızılcalılar faydalanacak. Hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Yukarı Kızılca Belediye Başkanı Vahap Poyraz ise belediye oldukları 40 yıldır, 25 kişinin toplanabileceği bir mekanları olmadığını hatırlarak, bu özlemlerinin sona ermesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Beldelerinin kapatılacak olmasından dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirten Poyraz, “4 bin 800 metre içme suyu tesisatı değişip beldem sağlıklı suya kavuşmuşken, beldemin her tarafı bahçe taşıyla kaplanmış ova yollarım asfaltlanmışken, ilköğretim okulumuzun bahçesi asfaltlanmış ve kalorifer tesisatı yapılmışken, dere ıslahları ihaleye çıkmışken, 40 yıldır beklediğimiz salonumuz açılmışken, beldemizin kapatılmasını içimize sindiremiyoruz. Siyasilerin 40 yıldır dillerinden düşürmediği 'şehirde ne varsa köyde de o olacak' sözünü 4 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçiren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Türk halkı kadirşinastır, kıymet bilir” dedi.
Konuşmaların ardından yaptığı hizmetlerden dolayı Acar Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özdirim ile çiftçiler adına Fikret Kabakulak, Başkan Aziz Kocaoğlu'na birer plaket sundular.


Yukarı Kızılca Çok Amaçlı Salonu'nun açılışında, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları gurubunun gösterisinin ardından, Türkiye Şampiyonası'nda minikler kategorisinde ikinci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Minikler Basketbol Takımı bir gösteri maçı yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 11:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve dağcı IP: 88.242.91.xxx Tarih : 3.02.2009 14:46:45

bn yukarı kızılcalıyım ve bu salon dan çook memnunum. başkanımızdan da,aziz kocaoğlun dan da memnunum.