22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMALPAŞA - İZMİR

Minik İlayda'nın ailesi umutlandı

11 ay önce piknik yaparken kaçırılan 6 yaşındaki İlayda Taşçı'yı kaçırdığını iddia eden bir kişinin yakalanması, Taşçı ailesini umutlandırdı. Bütün kapıların yüzüne teker teker kapandığı söyleyen baba Sami Taşçı, "Kızımın kaybolduğu günden bu yana ciddi ve net bir gelişme yaşanmadı. Asılsız ihbarlar bizi çok üzüyor. Gelen ihbarlar ya asılsız çıkıyor ya da bizim bu kötü durumumuzdan faydalanmaya çalışıyorlar. 'Kızının yerini biliyoruz fakat önce para vermen gerekiyor' diyorlar. Hatta bir keresinde benden 100 bin YTL para talep ettiler. Bunlar yaşanmasına rağmen ben asla umudumu kaybetmiyorum. Kızım İlayda'yı gittiği ilk günkü gibi bekliyorum. Bir gün gelecek ama hangi gün gelecek onu bilmiyorum. Görenlerden, duyanlardan haber bekliyoruz. Bizi veya emniyet birimlerini mutlaka arasınlar" dedi.

Küçük İlayda'nın geri dönmesinden asla şüphesi olmadığını belirten anne Bediha Taşçı ise, "İlaydam inşallah birgün gelecek. Ben bir anneyim ve anne yüreği bir şeyleri sezer. Bu yüzden eminim benim kızım geri dönecek. Benim tek umudum sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dı. Fakat ondan da uzun zamandır bir haber alamıyoruz. Bu, beni çok üzüyor. Ben 11 aydır kızımla yatıp kalkıyorum.

Her gece rüyamda kızımı görüyorum ama sabah uyandığımda yine gözyaşlarına boğuluyorum. Bütün Türk halkından, bütün anne ve babalardan yardım bekliyorum. Eğer kızımı gören veya nerede olduğunu duyan olursa bizi arasınlar. Türk halkının bize el uzatmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, olayla ilgili 1 şahsın gözaltına alınması haberiyle umutlanan aile, emniyet birimleriyle irtibata geçti. Gözaltına alınan şahsın sorgulanmasına devam edildiği ve en zamanda sonuç alınacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 23:47:45
Güncelleme :29 Nisan 2007 Pazar 13:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?