19
Mayıs
2024
Pazar
KEMALPAŞA - İZMİR

Polat'tan eğitime destek

POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI

Yapımına ocak ayında başlanan İbrahim Polat - Ege Seramik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitime açıldı. Kemalpaşa'da bulunan 2011 -2012 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak olan okulun açılışı, eski Ulaştırma Bakanı İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat ile oğlu Galatasaray'ın eski Başkanı Adnan Polat tarafından gerçekleştirildi. Yıldırım, eğitime yapılan yatırımın havayolu, demiryolu ve karayollarından daha önemli olduğunu ve okul yatırımının insana, geleceğe yapıldığını söyledi.

Açılış törenine eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, hayırseverler İbrahim Polat ile oğlu Adnan Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meslek liseleriyle ilgili geçmişte alınan yanlış kararların bugün yetişmiş ara eleman ihtiyacında ciddi açığa neden olduğunu savunan Yıldırım, bir yandan işsizlik açığı olduğunu bir yandan da iş bilen insan açığının olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük zenginliğinin 20 milyonluk genç nüfusu olduğunu anlatan Yıldırım, Avrupa'nın bugün üretememesinin ve fazla büyüyememesinin sebebinin bu olduğunu, Hindistan, Çin ve Türkiye'nin genç nüfusu nedeniyle atakta olduğunu söyledi.

Hayırsever işadamı Adnan Polat ise Ege Seramik'in kuruluş yıllarında yetişmiş insan sıkıntısı yaşadıklarını bu ve bu nedenle işin temelini oluşturmaya karar verdiklerini söyledi. Gençlerin eğitiminin önemli olduğunu ifade eden Polat, uzun zamandır meslek lisesi oluşturmayı düşündüklerini ve 18 derslikli okulun rekor sayılabilecek bir zamanda 145 günde bitirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından Binali Yıldırım, İbrahim Polat ile oğlu Adnan Polat'a teşekkür plaketi verdi. Öğrencilerle birlikte okulun açılış

kurdelesini kesen Yıldırım, sınıfları dolaştı, öğrencilere imza dağıttı.

POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
POLAT AİLESİ İZMİR'DE OKUL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 17:19:02
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 01:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?