18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMALPAŞA - İZMİR

'Yol' müjdesi!

KALYONCU'DAN KEMALPAŞALILARA YOL MÜJDESİ

İzimr İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, Kemalpaşa-Torbalı arasında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve İl Özel İdaresi tarafından personel ve iş aracı tahsis edilen bölünmüş yolda incelemede bulundu. Yetkilerle görüşen Kalyoncu, Kemalpaşa'da kahvehane toplantısında yolunun 2010 eylül ayında biteceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Grup Sekreteri Hacer Özcan ve Meclis Üyesi Nazife Çavuşoğlu 30 trilyona mal olan yolu gezdi. Karayolları ve İl Özel İdaresi yetkilileriyle görüşen Kalyoncu konuyla ilgili detaylı bilgi alarak Kemalpaşalılara aktardı. Geçmişte çok dar ve engebeli olan yolun bölünmüş yol olarak düzenlendiğini dile getiren Nazmi Kalyoncu: “Merkezi Hükümet bütçesiyle İl Özel İdare'nin personel ve iş aracı desteğiyle Kemalpaşa-Torbalı arasındaki yol modern bir hale kavuşturuluyor. Geçmişte bu yolu kullanmak zorunda olan Kemalpaşa'nın köyleri özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çekmekteydi. Şimdi yenilenen yol sayesinde hem zaman olarak çok daha kısa sürede Kemalpaşa'dan torbalı istikametine gidilebilecek hem de araçların bozuk yol nedeniyle yıpranması önlenecek. Konuyla ilgili yaptığımız incelemelerde çok kısa süre sonra yapım tamamlanarak 2010 Eylül ayında asfaltlamanın biteceğini öğrendik” diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin özellikle yol konusunda son derece önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Kalyoncu şunları söyledi, "Medeniyet göstergelerinden birisi de yoldur. Yol gelişmişlik anlamı taşır. Hükümetimizin bu konuda yaptığı çalışmaları inceleyecek olursak Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin 500 kilometre duble yol yapılmışken, AK Parti döneminde 7,5 yılda 12 bin kilometre duble yol yapıldı. Ayrıca İzmir ulaşımı için en önemli konulardan birisi olan ve yıllardır kanayan yara haline gelen Çevre Yolu konusunu AK Parti Hükümeti çözüme kavuşturdu"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 13:33:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?