19
Mayıs
2024
Pazar
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bıçaklama olayı aydınlatıldı

İzmir'in Kiraz ilçesi eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Sarı, geçen Cuma günü bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Kiraz Belediyesi'nin 1999-2004 yılları arasında görev yapan eski başkanlarından Mehmet Yaşar Sarı'nın, markete gitmek üzere evinden çıktığı sırada merdiven boşluğuna gizlenen kar maskeli bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradığı belirtildi. 

OLAY 

İzmir'in Ödemiş ilçesi Zafer Mahallesi'nde oturan Mehmet Yaşar Sarı'yı yüzünden ve boğazından bıçakla yaralayan saldırgan kaçtı. Eski başkan Sarı, Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalede hayati tehlikesinin bulunduğu anlaşılan Sarı, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kadın olduğu belirlenen kar maskeli saldırganı olaydan kısa süre sonra yakaladı. 

Saldırganın, yapılan ilk sorgulamasında, eski belediye başkanı Sarı'nın eşi G.S.'nin erkek kardeşi A.B. (45)'nin kız arkadaşı C.K. (25) olduğu öğrenildi. 

Öte yandan C.K.'nın, saldırı için eski belediye başkanı Sarı'nın eşi G.S. tarafından azmettirildiği ileri sürülünce, Sarı'nın eşi G.S. ile erkek kardeşi A.B. de gözaltına alındı. 

Zanlıların sorgulanması tamamlandığında, G.S'nin, eski başkan Sarı'nın ikinci eşi olduğu, kocasını öldürüp mallarına el koymak amacıyla da erkek kardeşi A.B'nin kız arkadaşı C.K'yi azmettirerek Sarı'yı öldürtmeye çalıştığı iddia edildi. 

G.S.'nin, kocasını öldürmesi halinde C.K.'ya bir daire ve 20 bin YTL vermeyi vaat ettiği, G.S. ile A.B'nin bir süre önce Mehmet Yaşar Sarı'yı yemeğine asit koyarak öldürmeye çalıştıkları, ancak başarısız oldukları da diğer iddialar arasında yer alıyor. Bıçaklı saldırı olayını gerçekleştirdiği sırada A.B.'nin kız arkadaşı C.K.'ya gözcülük yaptığı belirlendi. 

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan ve 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen üç zanlının tutuklandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:59:17
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 09:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet üstün IP: 194.27.42.xxx Tarih : 7.07.2008 13:47:15

ben kirazlı degilim orada ziraat bankasında çalıştım kiraz halkını çok severim kirazı hiç unutamadım sayın başkanıma geçmiş olsun diyorum bu olayı kınıyorum acil şifalar dilerim.