26
Mayıs
2024
Pazar
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Büyük oy büyük sorumluluk demek

Başkan Aziz Kocaoğlu, ilk olarak Ödemiş Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Bekir Keskin'i tebrik etti. Ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da hazır bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Küçük Menderes Havzası'nı bir bütün olarak gördüklerini belirterek, bu havzada yer alan Ödemiş, Tire, Kiraz ve Beydağ gibi ilçeleri de kapsayan bütüncül projeler yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, "Küçük Menderes'in kurtulması, tarımın kurtulması ve çeşitlendirilmesi yöre halkının kalkınması ve tarımsal sanayinin gelişmesinin birinci şartı, bu toprakların kirlenmesini önlemekten geçer. Bu da Küçük Menderes'in kirlenmesini önlemekle mümkün olacak. Bu nedenle, bu havzayı kapsayan arıtma tesislerini yapıyoruz. Arıtmaları yaptıkça sanayi tesislerinin denetimi de belediyeye geçiyor. Bizim bütün işimiz Küçük Menderes'i kirlikten kurtarmak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma yönelik destekleri kapsamında Tahtalı Havzası'nda organik tarım faaliyetlerini desteklediklerini, Ödemiş-Bademli'den fidan alımı gerçekleştirildiğini, Bayındırdan çiçek, Karaburun'dan nergis, Tire'den süt, Kiraz'dan da peynir alımı yaparak üreticiye katkıda bulunduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Şimdi de İzmir Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ile birlikte Tarım Master Planı oluşturmak üzere çalışma başlattık. Bu çalışmaya biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak teknik destek vereceğiz" dedi.

Ödemiş'in ardından Kiraz'a geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye Başkanı İsmet Korkmaz'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Burada yaptığı konuşmada yerel seçimleri değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Büyük oy, büyük sorumluluk demektir. Bunun bilincindeyiz. Geçtiğimiz 5 yılda belediye başkanlarımızın başarılı çalışmaları sayesinde halk bize güvendi. Bu göreve layık olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Daha sonra Beydağ'a geçen Başkan Aziz Kocaoğlu, Belediye Başkanı Basri Şentürk'ü ziyaret ederek seçim başarısından dolayı kutladı. Ziyaretlerde konuşan Kiraz ve Beydağ belediye başkanları, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun isminin varlığının 29 Mart yerel seçiminde ipi göğüslemelerinde kendileri için büyük avantaj sağladığını belirttiler. Başkan Aziz Kocaoğlu da, "Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Tire'ye sınırlarımız içinde olmamasına karşın parti ayrımı yapmadan destek olacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?