16
Mayıs
2024
Perşembe
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kadınların örnek dayanışması

İzmir'in Kiraz ilçesi Yağlar Köyü'nde kadınlar tarafından kurulan ve başkanından üyelerine kadar tüm kademelerinde kadınların görev yaptığı Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üyeleri Bergama Vapuru ile açıldıkları İzmir Körfezi'nde güzel bir gün geçirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu tarafından davet edilen yaklaşık 100 kadın, güzel havada Körfez'in keyfini çıkardı. Yağlar Köyü kadınlarının yaptığı çalışmalardan ve oluşturulan kooperatiften çok etkilendiğini söyleyen Dr. Türkegül Kocaoğlu, kadının toplumda ön sıralarda yer alarak aktif biçimde çalışmasının önemine değindi. Dr. Kocaoğlu, kooperatif konusunda kadınlara destek veren erkeklere de teşekkür etti. Kasım ve Aralık ayları içinde kadınlar ile ilgili çeşitli ekinlikler yapacaklarını da söyleyen Dr. Kocaoğlu, Kiraz'daki çalışmaların tüm Türk kadınlarına örnek olmasını istedi. Kooperatif Başkanı Necibe Tuğrul ise Dr. Türkegül Kocaoğlu'na destekleri için teşekkür etti. 103 kadının üye olduğu kooperatifin çalışmaları hakkında da bilgi veren Tuğrul, Yağlar Köyü'nde günlük üretimi 12 ton olan sütün 7 tonluk kısmının pazarlamasını yaptıklarını ve köyün gelirine büyük ölçüde katkıda bulunduklarını söyleyerek, sağlık açısından oldukça önemli olan "Merkezi Süt Toplama Tekniği"ni Kiraz bölgesinde ilk defa uyguladıklarını ifade etti. 

Kiraz ilçesine bağlı Yağlar Köyü'nde faaliyet gösteren ve üyelerinin tamamı kadınlardan oluşan Yağlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, özellikle ulaşım nedeniyle pazarlama sıkıntısı çeken yöre üreticilerine büyük destek sağlıyor.Yağlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin başarısı sadece İzmir'de değil, dünya çapında da ilgi çekiyor. Malta, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya gibi ülkelerden heyetler çeşitli dönemlerde gelerek kooperatif ve çalışmaları hakkında bilgi alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 11:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?