24
Mayıs
2024
Cuma
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kiraz yeniden doğuyor

Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, hem tasarruf yapıyor hem de yatırımlara devam ediyor. Kiraz yeniden doğma yolunda hızla ilerliyor

Kiraz Kaymakamı Murat Bulacak, Kiraz’ın geleceğinin garanti altında olduğunu söyleyecek kadar iddialı. Çalışmalar el birliği ile devam ediyor

Borçlar azalıyor

Yenigün Gazetesi Genel Koordinatörü Eyüphan Gündoğdu ve İlçelerden Sorumlu Müdürü Cihad Taysi, Kiraz Muhabiri Semih Dursun ile birlikte Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Korkmaz, ellerinden geldiği kadar hizmet üretmeye çalıştıklarını belirterek, “Yeni projelerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. 1,5 trilyonluk S.S.K borcunu 128 milyara indirdik. Ayrıca Kiraz’ın taş döşenmeyen mahallelerini bitirmek için İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’dan da destek sözü aldık” dedi.

Gelecek garantide

Kiraz Kaymakamı Murat Bulacak ise ilçenin geleceğinin garanti altında olduğunu söyledi. Bulacak, “Bölgemize yaklaşık 500 zeytin ağacı 30 bin fıstık ağacı dikildi. Ayrıca örnek bir köye bir soğuk hava deposu inşa edilerek köylümüzün mallarını çürümeden bekletme imkânı olacak. Ayrıca Kaymakamlık tarafından 150 tane vatandaşlarımıza ayağına kadar gidilerek okuma yazma kursu verildi. Son olarak merkeze bağlı köyler için arıtma tesisi projesi çalışmaları yapıyoruz. Önemli olan Kiraz’ın geleceği. Hep birlikte el ele vererek Kiraz’ın geleceğini bugünden planlıyoruz” dedi.

Rekortmen ÖzVet

Bölgenin ve Türkiye’nin mandıracılıkta örnek bir kuruluşu olan ÖzVet Süt Ürünleri Mandırası da ziyaret kapsamında gezildi. Özel sektördeki başarıları ile dikkat çeken ve vergi rekortmeni olan Adnan Özdoğan yatırımlarının devam edeceğini açıkladı. İşsizliğin büyük sorun olduğunu belirten Özdoğan, bu sorunun çözümü için yeni iş olanakları yaratılması gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Ergin ise eğitim konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra restore edilen öğretmenevini gezdirdi.

Uzay üssü gibi okul

Kiraz Örencik Köyü Zeybekler İlköğretim Okulu Kiraz ziyareti kapsamında gezilen yerlerden biri oldu. Kiraz’a 25 km uzaklıktaki uzay üssü gibi okulun örnek bir eğitim yuvası olduğunu belirten Eyüphan Gündoğdu, Okul Müdürü Nurettin Şimşek’e ve okulun Kiraz’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Kiraz ziyaretinin son durağı İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin makamı oldu. Suç ve suçluyla mücadelede örnek bir takım oyunu sergilediklerini belirten Kiremitçi, suç oranlarını sıfıra indirdiklerini ve çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü açıkladı.

 

Yenigün
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?