19
Mayıs
2024
Pazar
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Müdürlerden değerlendirme toplantısı

KİRAZ MİLLİ EĞİTİM'DE DEĞERLENDİRME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kiraz ve köylerinde bulunan okul müdürleri ile Kiraz Öğretmenevinde “Değerlendirme ve Bilgilendirme” toplantısı yaptı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Önder Şahman toplantıya katılan eğitimcilere yönelik şunları söyledi: “Çıraklık eğitimi okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bütünlüğü içerisinde bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerinde olanak sağlayan ve belgeye götüren eğitimdir. Merkezimizde kalfalık, ustalık, iş yeri açma ve usta öğreticilik belgesi verilmektedir ve 184 öğrencimiz belge almaya hak kazanmıştır.

1994 yılından beri 1417 öğrenci mezun oldu. Merkeze kayıt yaptıran tüm öğrenciler eğitim sürelerince sigortalıdır. Eğitimleri bittiğinde aynı sigorta numaraları ile sigortalılıklarını devam ettirebilirler. Her eğitim ve öğretim yılında ekonomik durumu kötü olan öğrenciler için Okul Aile Birliği tarafından kıyafet yardımı yapılmaktadır. Yaygın Mesleki ve Teknik Eğitim uyguladığı programlarla yetişkinleri bir mesleğe hazırlayan, bir meslek sahibi olanların mesleklerinde gelişmelerine ve yeni mesleklerine uyumlarına olanak sağlayan, ayrıca bireylerin günlük yaşamlarına ilgi, istek ve gereksinimlerine uygun eğitimlerle sertifika ve belgeye götüren eğitimdir. Şu an itibariyle merkezimizde toplam on altı ana meslek dalı olarak birleştirilmiş gruplar vardır. Yüz elli üç branştan kayıt yapabiliyoruz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Efeoğlu da “1500 okumaz-yazmaz vatandaşımıza yıl sonuna kadar okur-yazar sertifikası vermeyi amaçlıyoruz. Her köydeki okumaz yazmaz vatandaşımızla tek tek ilgileniyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü Rağıp Üye'nin talimatları doğrultusunda Kiraz'daki okumaz-yazmazlığı yok ederek % 100 başarıya ulaşmayı hedefliyoruz. Biz de zamanında okula giden fakat diploma alamayan okur-yazar vatandaşlarımızın ayaklarına kadar giderek belgelerini kendilerine kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Ergin ise, “Müdürlüğümüz bünyesinde on beş günde bir ilköğretim ve ortaöğretim okulları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapılmaktadır. Bilgi transferine çok önem veriyoruz. Müdür arkadaşlarım çok gayretli bir şekilde çalışıyorlar. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:42:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 23:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?