26
Mayıs
2024
Pazar
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Olgunlar köyü yasa boğuldu

İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Olgunlar köyünde meydana gelen olayda tam bir aile dramı ortaya çıktı. Bir dede küçük yaşlardan itibaren büyüttüğü torununun amcasının oğluyla kaçması üzerine sinirlendi. Kaçan genç sevgililerin arkasından tüfekle ateş açan dede, o sırada öz oğlunu kazayla vurarak ölümüne neden oldu. Dede olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Av tüfeğiyle vurulan 50 yaşındaki Sacit Kursan ise bugün toprağa verildi.

KÖY YASA BOĞULDU
Olay önceki gün İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Olgunlar köyünde meydana geldi. Amcasının oğlu Halil İbrahim K. (18) ile evlenmek isteyen Güllü K. (18) ailesinin bu evliliği reddetmesi üzerine kaçmaya karar verdi. İki sevgili önceki gün kaçmak üzere hazırlık yaparak evden ayrıldı. Güllü K.'nın dedesi 72 yaşındaki Hüseyin Kursan, olayı duyarak evdeki av tüfeğini aldı. Sinirle kaçan çiftin arkasından ateş açan dede Hüseyin Kursan, bu sırada eve gelen oğlu Sacit Kursan'ı vurdu. 50 yaşındaki Sacit Kursan da olay yerinde hayatını kaybetti. Olay üzerine jandarma köye gelerek dede Hüseyin Kursan'ı gözaltına alındı.

ASKERDEN İZİNE GELECEK OĞLUNU BEKLİYORDU
Babasının açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Sacit Kursan'ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayı Ankara'da askerliğini yaptığı sırada öğrenen Sacit Kursan'ın tek çocuğu Şükrü Kursan (21) ilk uçakla İzmir'e geldi. Babası ile son kez olayın olduğu günün sabahı konuştuğunu belirten acılı genç; "9 gün sonra yıllık izine gelecektim. Sabah babamla telefonla konuştum. Ne getireyim sana Ankara'dan dedim O da bana 'sen sağ salim gel yeter' dedi. Sonra bir haber geldi ve babamın öldüğünü öğrendim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Sacit Kursan bugün Olgunlar köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

TUTUKLANDI
Sacit Kursan'ın ölümüne neden olan 72 yaşındaki Hüseyin Kursan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇTILAR
Birbirlerini severek kaçan sevgililer Halil K. ve Güllü K. ise izlerini kaybettirdi. Dede Hüseyin Kursan'ın, küçük yaşta babasını kaybeden Güllü K.'yı büyüttüğü ve çok sevdiği öğrenildi.

Bir aile dramının yaşandığı köyde yaşayanlar da olay karşısında büyük bir üzüntü yaşadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?