2
Haziran
2024
Pazar
KİRAZ - İZMİR
Belediye Sayfaları

Solaklar köyünde süt inekçiliği projesi

KİRAZ'IN SOLAKLAR KÖYÜNDE ÜÇ AİLEYE SÜT İNEKÇİLİĞİ PROJESİ

Deniz Feneri Derneği, yürüttüğü 'Süt İnekçiliği Projesi' kapsamında İnek sütü, et ve süt ürünleri üzerinden geçimlerini sağlamak üzere Kiraz'a bağlı Solaklar köyünde belirlenen 3 yoksul ailenin her birine 2 adet Holstain inek ve 2 buzağısı olmak üzere toplam 6 Holstain inek ve 6 Holstain buzağı dağıttı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, 2005 yılından bugüne, Sosyal Dönüşüm projeleriyle 21 köyde, 270 aileye geçim kaynağı oluşturduklarını belirterek, “Arıcılık, Saanen Keçi Yetiştiriciliği, Meyve Bahçeleri gibi tarım ve hayvancılık projeleriyle ağırlıklı olarak Ege Bölgesinde ve diğer bölgelerimizde ihtiyaç sahibi ailelere el uzattık. Bu kapsamda köylerimizdeki yoksul ailelere örnek olacak, gelir elde edecekleri üretim olanakları sağladık” şeklinde konuştu.

Koçak, Solaklar köyündeki tesislerde yürütülecek bu projenin 4 yıl süre ile uygulanacağını ve 4 yıl sonra faydalanıcı ailelerin kendilerine verilen kadar hayvanın geri vermesi ve tesislerin sağlam bir şekilde teslim etmesi ile proje sonlanmış olacağını söyledi. Proje için Solaklar köyünde idari bina, bakıcı evi ve hayvan barınakları yapıldı. Arazide sondaj vurulmak suretiyle su temin edildi.

KİRAZ'IN SOLAKLAR KÖYÜNDE ÜÇ AİLEYE SÜT İNEKÇİLİĞİ PROJESİ
KİRAZ'IN SOLAKLAR KÖYÜNDE ÜÇ AİLEYE SÜT İNEKÇİLİĞİ PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:01:00
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 01:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?