1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Bir gecede 3 gasp

Konak'ta 3 ayrı yerde, gasp olayına karıştıkları iddiasıyla aranan 2 kişi, polis ekipleri tarafından kovalamaca sonucunda yakalandı.

İlk olay önceki gün saat 15.30 sıralarında Hatay 190 Sokak üzerinde meydana geldi. Atatürk Lisesi öğrencisi Görkem Türkseven (14) okul çıkışı evine giderken 3 kişi önünü keserek bıçak zoruyla para istedi.

Türkseven'in yakasını tutarak para isteyen gaspçılar, kendilerine direnmeyen Görkem Türkseven'in 2 YTL ve Siemens marka cep telefonunu alarak kaçtı.

Aynı gün saat 20.30 sıralarında Şehit Nihatbey Caddesi 114 numara önünde bu kez muhasebeci Hale Tüşe'nin (26), yolunu kesen saldırganlar, genç kızın çantasını aldı. Hale Tüşe'nin içinde 30 YTL'si ile kredi kartları ve kurs kitapları olan çantasını bıçak zoruyla gasp eden zanlılar, kaçarak izlerini kaybettirdi.

Son olarak saat 21.30 sıralarında Halil Rıfatpaşa Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, üniversiteye hazırlanan ve bir su firmasında çalışan Halil Altaş'ı (18) bıçak zoruyla tehdit eden 3 kişi, onun da 20 YTL'si ve çantasını gasp ederek kaçtı.

Her mağdurun verdiği eşkaller doğrultusunda geniş çaplı operasyon başlatan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, F.Ç. (16) ve F.E.'yi (15), Basmane Gaziler Bulvarı üzerinde kovalamaca sonucu yakaladı. Çalınan para ve cep telefonlarıyla birlikte yakalanan F.Ç. ve F.E., olayın mağdurları tarafından da teşhis edildi. Zanlılar yaşları 18'den küçük olduğu için Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu'na teslim edildi. Kaçan diğer zanlının yakalanması için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Gasp olayının mağduru olan Atatürk Lisesi öğrencisi oğlu Görkem Türkseven ile birlikte karakola gelen Atatürk Lisesi Edebiyat Öğretmeni baba Ali Türkseven ise yaşanan gasp, kapkaç, yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karışan küçük yaştaki çocuklarla ilgili olarak, "Bu tür olaylara karışan çocuklar, genelde bizim okullarda yetiştirdiğimiz çocuklarımızla aynı yaşta. Yani bu yaştaki çocukların okula gitmeleri gerekirken sokaklarda hırsızlık yapması toplumsal bir sorun. Onun için de hepimiz suçluyuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 12:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?