16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Bombacı kardeşler yakalandı

İzmir'in Konak İlçesi Agora semtinde bir gecekonduya yapılan baskında, cep telefonu düzeneğiyle patlatılmaya hazır vaziyette iki konserve kutusuna yerleştirilmiş 2 kilogram RD-X plastik patlayıcı ele geçirilirken, olayla ilgili biri Çeşme'deki bombalama olayının zanlılarından olduğu ileri sürülen 2 kardeş gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen Universiade Olimpiyat Oyunları ve 74. İzmir Enternasyonel Fuarı dolayısıyla teyakkuza geçen İzmir'deki güvenlik güçleri, bombalama olaylarına karşı önemli bir başarıya daha imza attı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri operasyonla 2 kilo plastik patlayıcı ele geçirdi.

MİT'in aylardır süren teknik takibi ve polisin başarılı çalışmasıyla, Konak İlçesi'nin Agora semtindeki bir gecekonduda patlayıcı bulunduğu tespit edildi. Bomba uzmanları ve uzman köpekler eşliğinde 1023 sokak numara 4'deki eve baskın yapan ekipler, evin odalarında yaptıkları aramada 2 adet konserve kutusu içerisine yerleştirilmiş birer kilogramlık RD-X plastik patlayıcı ele geçirdi. Olayla ilgili olarak bir firmada tekstil işçisi olarak çalıştığı belirlenen Yavuz Demirkıran (27) ile kendisine yardım ve yataklık yapan kardeşi İbrahim Demirkıran gözaltına alındı.

Zanlılardan Yavuz Demirkıran'ın cep telefonlarının aylardır dinlenmesinin ardından ulaşılan bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda, Demirkıran'ın Çeşme'deki bombalama olayında rol aldığı, hatta bombayı koyanlardan biri olduğu bilgisine de ulaşılırken, zanlının polise verdiği ifadede, "Bana bu patlayıcıları biri verdi. Birileri gelip benden alacaktı. Herhangi bir eylem yapmayacaktım" dediği öğrenildi.

Yapılan incelemede patlayıcıların tahrip gücü yüksek RD-X plastik patlayıcı oldukları ve konserve kutuları içerisinde birer adet cep telefonuyla birlikte yerleştirildikleri tespit edildi. Eylemcilerin, bu düzeneği uzaktan cep telefonunu arayarak patlattıkları öğrenildi. Patlayıcıları temin ederek sakladığı ileri sürülen Yavuz Demirkıran ile yardım ve yataklık yaptığı belirlenen kardeşi İbrahim Demirkıran, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 15:21:52
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 18:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?