1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Demirleri kesip girebildiler

Alsancak semtinde bir apartmanda çıkan yangına müdahale için yola çıkan itfaiye ekipleri, araç trafiğine kapalı sokağa demirleri keserek girebildi.

Alsancak 1462 Sokak 10 numaralı Hayriye Apartmanı'nın 4. katında dün gece saat 00.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı.

Gayri menkul danışmanlığı yapan Oytun Cengiz'e ait daireden dumanlar çıktığını gören apartman sakinleri, itfaiyeyi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yolu araç trafiğine kapatmak amacıyla daha önce çakılan demirler nedeniyle sokağa giremedi. Bunun üzerine AKS ekipleri yolun girişindeki demirleri keserken, itfaiye ekipleri de uzun hortumlarla yangına müdahale etti.

Demirler kesildikten sonra yangının meydana geldiği apartmanın önüne gelen itfaiyenin merdivenli aracıyla yukarı çıkan ekipler, söndürme çalışmalarını bitirdi. Diğer dairelere sıçramadan söndürülen yangında ölen ve yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Bazı çevre sakinleri, yolun girişine demir çakılarak araç trafiğine kapatılmasını eleştirerek, "Burada bir yangın çıksa veya biri hastalansa ne ambulans ne de itfaiye aracı girebilir. İtfaiye araçları giremediği için demirler kesildi. Bu uygulamanın iptal edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?