15
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Ehliyetsiz ve alkollü canavar, ambulansa çarptı

İzmir'in Karabağlar semtinde bir ambulans otomobille çarpışınca, araçtaki 1 yaşındaki bebek başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan otomobil sürücüsünün ise ehliyetsiz ve 131 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, dün gece saat 22.30 sıralarında Karabağlar semti Yeşillik Caddesi'nde meydana geldi. Gaziemir'den Alsancak'ta bulunan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne havale geçiren 1 yaşındaki Büşra Sağlam'ı götürmekte olan Metin Buhurcu'nun kullandığı 112 Acil Servis ambulansı, kavşakta bir anda karşısına çıkan Nihat Özdiken idaresindeki 35 AC 3616 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada ambulans şoförü Buhurcu ve görevli doktor hafif şekilde yaralanırken, bebek olay yerine gelen başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aracın sürücüsünün kendisi olmadığını ileri süren Nihat Özdiken, suçu yanında bulunan alkollü iki arkadaşına attı. Yapılan araştırma sonucu otomobilin sürücüsü olduğu belirlenen Özdiken'in ehliyetinin olmadığı ve 131 promil alkollü olduğu tespit edildi. Karakola götürülmek istenen Özdiken ve arkadaşları polis memurlarına zorluk çıkarırken, kazayı duyan diğer 112 Acil Servis ekipleri de arkadaşlarını yalnız bırakmamak için olay yerine geldi.

Kazaya karışan otomobilin gerekli belgeleri tam olmadığı için trafikten men edildiği açıklandı. Bu arada küçük Büşra'nın durumunun iyi olduğu ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 12:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?