16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

İtirafçı DHKP-C üyesine mermili tehdit

İzmir'in Konak İlçesi'nde, valilik ve emniyet binası önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakan yasadışı DHKP-C örgüt üyesi Yusuf Poyraz, pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı oldu.

Örgüt, Poyraz'ın polise bilgi vererek itirafçı olduğunu öğrenince, tehdit etmeye başladı. Daha önce verdiği bilgilerle 5 örgüt üyesinin tutuklanmasına neden olan Poyraz'a, dün İşçi Bulma Kurumu önünde zarf içerisine konulmuş mermi verildi. Tehdit edildiğini söyleyen ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Yusuf Poyraz, örgütün İzmir sorumlularının da bulunduğu 5 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Mart 2004 tarihinde valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binaya girerek üzerine benzin döküp kendisini yakan DHKP-C örgüt üyesi Yusuf Poyraz (29), yasadışı örgüt PKK ve DHKP-C hakkında polise bilgi verdiği ve itirafçı olduğu gerekçesiyle örgüt tarafından tehdit edilmeye başlandı. Dün öğle saatlerinde Konak İşçi Bulma Kurumu önünde yanına yaklaşan S.C. isimli örgüt üyesi, "Bu zarfı al iyi sakla, bu örgütün sana hediyesi. Sen bize ihanet ettin. Artık senin cezan kesildi" diyerek zarfı verdi. Zarfı alarak açan Poyraz, içerisinde 7.65 mm mermi buldu.

Örgütün daha önce de defalarca kendisini tehdit ettiğini söyleyen Poyraz, zarf içerisindeki mermiyi alarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürdü. Polislere ifade veren Poyraz, daha önceden ifadeler doğrultusunda tutuklanan ve şu an serbest bulunan 5 kişinin ismini vererek şikayetçi oldu. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na da şikayet dilekçesi veren Poyraz, ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Örgütün kendisine sürekli baskı yaptığını söyleyen Yusuf Poyraz, "Ben hiç uğruna kendimi canlı bomba yaparak yaktım. Şimdi örgüte girdiğim için pişmanım. Pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı konumundayım. Artık bu ülkeyi seven biriyim. Devlet beni ameliyat ederek, sağlığıma kavuşmamı sağladı. Bana iş buldu ve aileme kavuşturdu. Örgütün tehdidine aldırmıyorum" dedi.

Pişmanlık yasasından yararlanan Yusuf Poyraz, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş'ı makamında ziyaret ederek, yardımları için teşekkür etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:36:34
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 13:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf metin IP: 78.186.204.xxx Tarih : 25.01.2009 18:33:41

bana bunu yaptıranlar elbet hesab verecekler