1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Kanlı hesaplaşma!

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti'nde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olay, Gültepe 2755 nolu sokakla 2753 nolu sokağın kesiştiği kavşakta, gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. 35 CDT 45 plakalı otomobilde bulunan Alper Türkan (20) ile yanına gelen 3-4 kişilik grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, gruptakilerden biri otomobile tabancayla ateş etti. Açılan ateş sonucu aracın ön camı kırılırken, Alper Türkan kaçmaya başladı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından sıkılan mermilerle vücudunun çeşitli yerlerinden ağır biçimde yaralanan Alper Türkan, hayatını kaybetti.

Kavgada gruptakilerden İbrahim Halil Bükülmezkul (30) ise tabancayla boynundan yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bükülmezkul, yoğun bakıma alındı. Olayın ardından kimliği belirlenemeyen kişiler kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı kurşunlarla olay yerinde ölen Alper Türkan'ın askerden izne geldiği ve hırsızlıktan sabıkalı olduğu öğrenildi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, açılan ateş sonucu camı kırılan 35 CDT 45 plakalı otomobilin, önceki gün saat 18.00 sıralarında Şirinyer 351 sokak 87 numara önünde meydana gelen bir kapkaç olayında kullanıldığı belirledi. Alper Türkan'ın üzerinde yapılan aramada ise kapkaça uğrayan Nilay Mahir'e ait banka ve kredi kartları çıktı.

Manisa, Celal Bayar Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisi olan Nilay Mahir, kapkaça uğradıktan sonra polise başvurup 35 CDT 45 plakalı beyaz otomobilde bulunan ve eşkallerini tam olarak belirleyemediği 3 kişinin çantasını alarak kaçtığını söylemişti.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 10:35:12
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 11:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?