23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Ortalığı birbirine kattılar

Basmane semtinde, 46 yaşındaki aşçılık yapan Mehmet Cengiz bıçaklı 3 kişi tarafından dövülerek 150 YTL'si gasp edildi. Kaçan 3 zanlı, polis tarafından yakalandı.

Zanlılardan Engin Erdem (24), kendisini yakalayan polis memuru Mustafa Küçük'e (47) kafa attı. Burnundan yaralanan polis memuru Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olay, Basmane 1301 sokak üzerinde dün gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi.

Bir lokantada aşçılık yapan Mehmet Cengiz'in yolunu kesen 3 kişi, para istedi. Mehmet Cengiz, kendisinden bıçak zoruyla para isteyen 3 kişiye direndi. Bunun üzerine olumsuz yanıt alan saldırganlarla Mehmet Cengiz arasında boğuşma yaşandı. Aşçı Mehmet Cengiz'i burnundan bıçakla yaralayan saldırganlar, daha sonra cebindeki yaklaşık 150 YTL'yi alarak kaçtı. Olayın ardından eşgalleri belirlenen zanlılar Engin Erdem (24), Yılmaz Dinç (19) ve S.O.(17), devriye gezen ekipler tarafından Basmane Garı önünde fark edildi. Zanlılar ekipleri görünce kaçmak istedi. Zanlılar, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği ekipleri tarafından daha fazla kaçamadan yakalandılar.

Ancak yakalanan zanlılardan Engin Erdem, kendisini yakalayan polis memuru Mustafa Küçük'e kafa atarak kaçmak istedi. Polis memuru Küçük burnundan yaralandı. Bunun üzerine takviye olarak gelen polis memurlarıyla 3 zanlı arasında boğuşma yaşandı. Bu sırada yaşanan kargaşayı fırsat bilen zanlılardan S.O., yeniden kaçarak ara sokaklara girdi. Ancak ekipler tarafından kaçtığı fark edilen S.O., Bitpazarı girişinde tekrar yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan 3 zanlı, Basmane Karakolu'na götürülürken parası gasp edilen Mehmet Cengiz tarafından da teşhis edildi. Alsancak Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu olan Mehmet Cengiz, "Yolda yürüyordum. Bir anda 3 kişi gelip yolumu kesti. Para istediler. Ben de vermeyince dövüp paramı aldılar" diye konuştu.

Zanlının kafa atması sonucu burnundan yaralanan polis memuru Mustafa Küçük ise Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu oldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 12:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?