1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Taşla soygun

Konak, Narlıdere ve Buca ilçelerinde meydana gelen 3 ayrı olayda, beyaz eşya mağazalarının vitrin camlarını kıran hırsızlar işyerlerindeki plazma televizyonları alarak kaçtı.

İlk olay, Narlıdere İlçesi Mithatpaşa Caddesi 369 numaradaki Turan Eltutan'a ait beyaz eşya mağazasında önceki gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İşyerinden alarm alan polis ekipleri, mağazaya geldiğinde vitrin camının sert bir cisimle kırılarak içeri girildiğini belirledi.

Olayı öğrenen işyeri sahibi Eltutan da mağazaya gelirken, yapılan incelemede 1 adet 106 ekran plazma TV, 2 adet klima, 1 adet bilgisayar ve 5 adet DVD çalındığı tespit edildi.

Turan Eltutan yaklaşık 1 ay önce de işyerinden 4 adet 87 ekran LCD televizyon çaldığını belirterek, "İşyerimde güvenlik kamerası yok. Olsaydı belki şimdiye kadar bulunurdu" dedi.

İkinci olay ise, Buca Menderes Caddesi 268 numaradaki Mehmet Hakan Uncu'ya ait beyaz eşya mağazasında saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Plakası alınamayan koyu renkli bir otomobille işyerinin önüne gelen 4 kimliği belirsiz şahıs, işyerinin vitrin camını taşla kırarak, içerideki piyasa değeri 2.5 milyar lira olan 2 adet 72 ekran plazma TV'yi aldı. Plazma TV'leri otomobile yükleyen hırsızlar kaçarken, işyerinde güvenlik kamerası olmadığını belirleyen polis zanlıları yakalanmak için çalışma başlattı.

Son olay ise, Konak İlçesi Üçkuyular İnönü Caddesi 656 numaradaki Mehmet Özdil'e ait beyaz eşya mağazasında sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İşyerinden alarm alan polis ekipleri, mağazaya geldiklerinde mağazanın demir kapısının sökülerek vitrin camlarının sert bir cisimle kırıldığını tespit etti.

İşyeri sahibi Mehmet Özdil ile eşi Semra Özdil olay yerine geldiklerinde, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Güvenlik kamerasının bulunmadığı işyerinden 2 adet 106 ekran plazma TV, 1 adet klima ve 1 adet LCD televizyon çalındığı belirlendi.

İşyeri sahibi Mehmet Özdil ve eşi Semra Özdil, "Nasıl olur da şehrin göbeğinde böyle bir işe cesaret ederler anlayamıyoruz. Bunların gözü iyice dönmüş. Bu plazma TV'ler başımıza dert oldu. Hırsızlar, yükte hafif pahada ağır olduğu için bu plazma TV'lere göz dikti. Emniyet yetkilileri önlemleri arttırmalıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 11:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?