3
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Mehlika Ribnikar


Konak Belediyesi’nin meclis kararı ile arsasını verdiği hayırsever Mehlika Ribnikar’in maddi destek sağladığı ve Meslek Odaları Platformu’nun da teknik katkı koyduğu Mehlika Rinkibar Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Okulda Mehlika Rinkibar’in isteği üzerine haftada iki gün Atatürk dersleri okutulacak. Ayrıca okulda sigara içme yasağıda bulunacak.

Yaklaşık 50 sokak çocuğuna barınma ve eğitim imkanı sağlayacak olan okul açılışı sekiz ay sonra yapılacak. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, törende yaptığı konuşmada, toplumun en büyük problemi olan sokak çocuklarına böyle bir tesisi kazandırmanın mutluluğunu hepbirlikte yaşadıklarını söyledi. İzgi, "Sokak çocuklarına arsa bağışladık. Ancak maddi sıkıntlar vardı. Birgün nur yüzlü insan güzeli bir hanımefendi çıktı ve maddi katkı sağlayacağını söyledi. Sekiz ay sonra kurdelesi kesilecek olan önemli bir yatırım" dedi.

Vali Yardımcısı Turan Eren ise yaptığı konuşmada, iç göç ve sosyal sıkıntılar nedeniyle bir çok sokak çocuğunun her türlü risk altında yaşadığını belirtti. Eren, sokak çocuklarını topluma kazandırmak ve onlara eğitim imkanları sağlayarak yönlendirmenin yerel yönetimler için de önemli bir görev olduğunu söyledi. 50 sokak çocuğunun yararlanacağı Mehlika Rinkibar Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin inşaat alanı bin 566 metrekare, okul, bodrum, zemin ve üç kat olarak planlandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar