19
Mayıs
2024
Pazar
MENDERES - İZMİR

Başkan Özgün gözyaşlarını tutamadı

Tahtalı Barajı Koruma Havzası Dere Mutlak Alanı'nda kaldığı gerekçesiyle haklarında yıkım kararı verilen 72 yapıdan 14'ünün yıkımı için Menderes'e bağlı Gölcükler Mahallesi'ne giden yıkım ekipleri ile vatandaşlar karşı karşıya geldi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yıkım bölgesinde vatandaşlarla Büyükşehir yetkililerini uzlaştırmak için devreye giren Menderes'in CHP'li Belediye Başkanı Ergun Özgün, Başkan Kocaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yıkımın bir hafta süreyle ertelendiği haberini alınca gözyaşlarına hakim olamadı.

MAĞDUR OLMASINLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile yıkım salı gününe kadar ertelendi. Gözlerinden yaş boşalan Özgün'ü sakinleştirip avutmak, evi yıkılacak vatandaşlara düştü. Birçok vatandaşın Özgün'le birlikte gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenirken, vatandaşlar, Başkan Özgün'ü yıkımın bir hafta süreyle ertelenmesinin ardından alkışlarla uğurladı.

Başkan Özgün, "Önceki gün çocuklar okullarında karne aldı. Daha tatilin tadını çıkaramadan sabah kalktıklarında karşılarında iş makineleri ve polis panzerlerini görünce şaşırdı. Oraya gittiğimde korku dolu bakışlarla ne olduğunu anlamaya, yaşadıklarına bir anlam vermeye çalışıyorlardı. Bu görüntü beni çok yaraladı ve üzdü. Yıkımın ertelenme haberi gelince de gözyaşlarıma hakim olamadım"dedi. Başkan Kocaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisinden bir hafta süre istediğini belirten Özgün, gerekirse evleri kendisinin yıkacağını söyledi.

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, "Burada baraj sonradan kuruldu. Yani bu insanlar havza kurulduktan sonra buraya yerleşmedi. O insanların üzerine havza geldi. Ortada yıkıma ilişkin kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Yasalar tabi ki uygulanacak, bu evler yıkılacak ama bu insanları da mağdur etmeyecek bir çözüm üretilmeli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile çözüm önerileri üzerinde çalışıyoruz. Bu insanları mağdur etmeden başka bir bölgeye taşıma konusunda bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı en kısa sürede planlayıp hayata geçirmeyi öngörüyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızda bize destek veriyor. Eminim ki bu konuda gerekli mutabakatı sağlayacağız" diye konuştu.

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 01:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?