30
Mayıs
2024
Perşembe
MENDERES - İZMİR

'Geleceğimiz yandı'

İzmir'in Menderes ilçesinde, geçen pazar günü başlayan ve yaklaşık 40 saat boyunca etkili olan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın sonrası ortaya çıkan manzarada yanan binlerce ağaç, ölmüş hayvanlar ve yok olmuş bir gelecek görüldü.
Ortalama 40 saat süren orman yangınında 700 hektar ormanlık alan kül oldu.

Yangından sonra hayatta kalan hayvanlar ormanı terk etmeye çalışırken bazıları ise o kadar şanslı gözükmedi. Küner köyünde çiftçilik ve arıcılık yaparak geçimini sağlayan 48 yaşındaki Fadime Ayaz, yangında 11 kovan arısını kaybetti. Toplam 25 kovan arısı olduğunu ve tüm geçimini arıcılıktan elde ettiği parayla sağladığını gözyaşları içerisinde anlatan Fadime Ayaz, "Yanan kovanlar ile iki çocuğumun geleceği yandı. Çıkan yangında yıllardır bizlere ekmek kapısı olmuş ormanlarımız ve beslediğimiz arılar yandı. Allah yardımcımız olsun" dedi.


Menderes ilçesinde, 7 kilometrelik bir alanı kapsayan yangını söndürmek için 600 personel görev aldı. Söndürme çalışmalarına çok sayıda helikopter, arazöz, iş makinası katıldı. Çevre illerden gelen orman yangın ekipleride bu çalışmalara katkı sağladı. Yanan ormanlık alanın bir yıl içerisinde ağaçlandırılarak tekrar kazanılacağını belirten İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, "Pazar günü akşam başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek yayıldı. Bugün sabah tamamen kontrol altına alınan yangında, ekiplerimiz soğutma çalışmaları yapıyor. Yanan alanı bir yıl içerisinde dikeceğimiz fidanlar ile tekrar kazanacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?