19
Mayıs
2024
Pazar
MENDERES - İZMİR

İzmir:Görece ormanları kül oldu

Saat 14.30 sıralarında Karakoçan Çiftliği mevkiinden henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgedeki aşırı rüzgarın da etkisiyle genişliyor. Yangında ilk belirlemelere göre 50 hektarlık kızılçam genç ağaçlandırma sahası kül oldu.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava ve yer söndürme ekipleri müdahale ediyor. Selçuk Efes Havaalanı’ndan kalkan 5 adet yangın söndürme uçağının yanı sıra, Kemalpaşa Orman Havaalanı’ndan havalanan 5 adet itfaiye yangın söndürme helikopteriyle yangına ilk müdahale yapıldı. Yangının yöredeki yerleşim birimlerine sıçrama ihtimali üzerine, Çanakkale, Aydın, Denizli, Muğla-Milas ve Balıkesir’den ekipler ve helikopterler de bölgeye çağrıldı. Bu arada, Gaziemir Ulaştırma Komutanlığı’ndan bölgeye sevk edilen asker sayısı 150’ye çıkarıldı.


İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez’in keşif helikopterinden yönettiği yangın söndürme çalışmaları hızla devam ederken, bölgedeki aşırı rüzgarın çalışmaları etkilediği bildiriliyor. Bu arada, yangının çevredeki yerleşim birimlerine sıçraması ihtimaline karşılık boşaltma işlemleri için teyakkuza geçildiği belirtildi.

Kenthaber-İzmir
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 15:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?