26
Mayıs
2024
Pazar
MENDERES - İZMİR

Kaçak taşıyan şişme bot battı

İZMİR'in Menderes İlçesi'ne Özdere sahilinin 2 mil açıklarında kaçakları taşıyan bir şişme bot alabora olarak battı.

6 kaçak sağ olarak kurtulurken, 1 erkek kaçağın cesedi bulundu. Kayıp olan üç yaşındaki bir kız çocuğun aranması ile ilgili çalışma başladı. Olayla ilgili olarak 1 organizatör gözaltına alındı.

Kuşadası Sahil Güvenlik ekiplerine balıkçıların Özdere açıklarında denizde yüzen bir grup insan gördüğü yolunda bir ihbar geldi. İhbar üzerine hemen bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik botu, denizde yüzen ve aralarında bir bebek ve bir kadın bulunan 6 kaçak ile Türk organizatörü kurtardı. 1 erkek kaçağın cesedine ulaşan Sahil Güvenlik, 1 çocuğun da kayıp olduğunu tespit etti. Bulunan erkek cesedinin kayıp olan çocuğun babası olduğu belirlendi. Kayıp çocuğun bulunması için havadan ve denizden arama çalışması başlatıldı.

Hepsi Filistin uyruklu olan kaçaklar Kuşadası'na getirilerek Devlet Hastanesi'nde muayene edildi. Ardından Kuşadadası Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen kaçaklara burada Kaymakamlık tarafından giysi ve yemek verildi. Kaçaklar daha sonra Özdere Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Yasadışı geçişi organize eden ve kaçaklarla birlikte botta bulunan 33 yaşındaki F.K. gözaltına alındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 19:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?