19
Mayıs
2024
Pazar
MENDERES - İZMİR

Kart çetesinin lideri tatilde yakalandı

İzmir'de 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle uluslararası düzeyde aranan kredi kartı dolandırıcılığı şebekesinin elebaşısı Mustafa A. düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, daha önce düzenledikleri uluslar arası kredi kartı dolandırıcılığı operasyonun ardından şebeke elebaşısı olarak aranan Mustafa A'nın Antalya'dan İzmir'e geldiği bilgisine ulaştı.

Menderes'in Görece Beldesi'ndeki tatil sitesine İzmir ve İstanbu polisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonla Mustafa A. gözaltına alındı. Kız arkadaşı ve uluslar arası kredi kartı dolandırıcılığı suçundan daha önce yakalanan H.Y. ile birlikte kaldıkları belirlenen Mustafa A'nın üzerinde çok sayıda kredi kartı da ele geçirildi.

Kredi kartı dolandırıcılığı suçundan 2 ayrı şebekenin elebaşısı olduğu iddiasıyla aranan Mustafa A'nın, yine dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Uluslar arası düzeyde arandığı belirlenen Mustafa A'nın, İstanbul polisinin düzenlediği bilişim suçuyla ilgili bir operasyon kapsamında da arandığı, bu nedenle İstanbul'a götürüldüğü iletildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 2008 Nisan ayında, İzmir, Muğla, Antalya ve Kütahya'da düzenlediği operasyonda, başkalarına ait kredi kartı bilgileri sayesinde harcama ve para transferi yaptıkları ileri sürülen şebekenin 6 üyesi yakalanmıştı. Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen Mustafa A'nın, daha önce de ''uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı'' suçuna karışmasından dolayı arandığı
ve bu nedenle yurt dışına kaçtığı, şebekeyi de internet ortamından yönettiği iddia edilmişti.

Şebekenin, Ukrayna ve Rusya'da irtibat kurdukları hackerlerden, yabancı kişilerin kopyalanmış kredi kart bilgilerini para karşılığı satın aldıkları, daha sonra bu bilgileri ellerindeki kredi kartlarının manyetik bölümlerine yükledikleri ve pos makinelerinden geçirerek paraları kendi hesaplarına transfer ettikleri iddia edilmiş, şebeke elebaşının hesabında yapılan incelemede ise, son 1 ayda 500 bin YTL'lik hesap hareketi saptanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?