20
Mayıs
2024
Pazertesi
MENDERES - İZMİR

Menderes’e ilk meslek lisesi

MENDERES’E İLK MESLEK LİSESİ

İzmir’in meslek lisesi bulunmayan ilçesi Menderes’e meslek lisesi yapılacak. İzmir Valiliği’nde imzalanan protokolle Menderes Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes’e 24 derslikli teknik meslek lisesi kazandıracak.

İzmir Valiliği’nde düzenlenen protokolle Menderes Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes’e 24 derslikten oluşacak Menderes Belediyesi Teknik Meslek Lisesi’ni inşa edecek.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ‘Eğitime %100 Destek’ kampanyası dahilinde İzmir’de 152’nci okul yaptırma protokolü imzaladıklarını söyledi. Böylesine bir töreni yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kıraç, “Kampanya için bağışta bulunan hayırseverlerimizin hayatta olanlarına çok teşekkür ediyorum. Yaşamını kaybetmiş olan hayırseverlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum. Menderes, meslek lisesi bulunmayan bir ilçemiz. Meslek liselerini çok önemsiyoruz. Eğitimde meslek liseli oranını yüzde 70’ler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz. Menderes Belediye Başkanımız Ergun Özgün ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ise “Okulun inşaatını Büyükşehir ile çok hızlı bir bitirerek en yakın zamanda hazır olacak” dedi. Yakın zamanda temeli atılacak olan okul, 24 derslikli ve 4 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

MENDERES’E İLK MESLEK LİSESİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2011 Salı 14:01:03
Güncelleme :3 Ağustos 2011 Çarşamba 09:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?